İsrail Ağustos Ayında 516 Filistinliyi Gözaltına Aldı

Filistin Esirler Cemiyeti, ElMizan İnsan Hakları Merkezi, Damir İnsan Hakları ve Esirleri Koruma Kurumu ile Esirler ve Serbest Bırakılanlar Komisyonu tarafından yayımlanan ortak açıklamaya göre, İsrail güçleri ağustos ayı içinde 73'ü 18 yaş altı, 516 Filistinliyi gözaltına aldı İsrail hapishanelerindeki Filistinli sayısı 7 bine ulaşırken bunlardan 56'sı kadın, 340'ı çocuk.

İsrail'in, ağustos ayında 516 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Filistin Esirler Cemiyeti, El-Mizan İnsan Hakları Merkezi, Damir İnsan Hakları ve Esirleri Koruma Kurumu ile Esirler ve Serbest Bırakılanlar Komisyonu tarafından yayımlanan ortak açıklamada, İsrail güçlerinin ağustos ayı içinde 73'ü 18 yaş altı, 516 Filistinliyi gözaltına aldığı ifade edildi.

En fazla gözaltının 143 kişiyle Kudüs'te gerçekleştiği belirtilen açıklamada, İsrail hapishanelerindeki Filistinli sayısının 7 bine ulaştığı, bunlardan 56'sının kadın, 340'ının çocuk olduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca 2015 Ekim ayından 2016 Ağustos sonuna kadar sosyal medya hesapları nedeniyle gözaltına alınanların sayısının 200'ün üzerinde olduğu kaydedildi.

Filistin Esirler Cemiyeti, daha önce yaptığı açıklamada, İsrail hapishanelerinde tutuklu Filistin gazeteci sayısının 25 olduğunu bildirmişti.

İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle geçen yılın ekim ayından bu yana bölgede gerginlik giderek artarken Batı Şeria ve Kudüs'ten hemen hemen her gün 'İsraillilere saldırı girişiminde bulunduğu' iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor.

Kaynak: AA