ICRC Başkanı Maurer, Mısır'da

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkanı Maurer'i kabul etti.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı Peter Maurer ile görüştüğü bildirildi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Sisi, başkent Kahire'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ülkeyi ziyaret eden Maurer'i kabul etti.

Görüşmede, bölgedeki gelişmeler ile bazı ülkelerdeki askeri operasyonlar ve silahlı çatışmaların sivil halkın yaşamına etkisine değinen Sisi, Mısır'ın bu konuda Kuzey Sina'da sınırlı bir bölgede terör unsurlarına yönelik operasyonlar gerçekleştirirken vatandaşların hayatını göz önünde bulundurduğunu belirtti.

Maurer ise Kızılhaç'ın bölge ülkelerinin ekonomik ve sosyal haklarının güçlendirilmesine duyduğu ihtiyacın farkında olduğunu kaydetti.

Olayların iç yüzünü görmek ve doğru tespitlerde bulunmak için kriz yaşanan ülkeleri ziyaret etmeye özen gösterdiğini aktaran Maurer, Kızılhaç'ın çalışmalarını yalnız başlattığını ancak yürütme aşamasında ilgili ülkelerin koordinasyonu ve istişaresine önem verdiğini vurguladı.

Görüşmede ayrıca, Ortadoğu'daki çatışma bölgelerinde sivillerin korunmasında Kızılhaç'ın rolüne değinildi. Kahire yönetimi, Kızılhaç'a özellikle Gazze'deki insani durumlarla daha yakından ilgilenmesi çağrısında bulundu.
Kaynak: AA