Havza Belediyesinde Sosyal Denge Sözleşmesi Görüşmeleri

Havza Belediyesi ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Samsun Şubesi arasında sosyal denge sözleşmesinin yenilenmesine ilişkin görüşmeler başladı.

BEM-BİR-SEN Samsun Şube Başkanı Nurettin Seven ile başkan yardımcıları Savaş Gayretli, Hakan Çiftçi ve yönetim kurulu üyesi Abdullah Arlı, Belediye Başkanı Murat İkiz'i ziyaret ederek sosyal denge sözleşmesinin yenilenmesi hakkında görüştü.

İkiz, sendikaların çalışma hayatındaki önemine değinerek, 'İnşallah imkanlarımız dahilinde sendikamızın talepleri üzerinde bir anlaşmaya varacağız. Çalışanlarımızın motivasyonunu sağlamak için elimizden gelen gayretin içerisindeyiz. Bu süreçte belediyemizde görevli 19 memurumuz da sendika üyesi oldu. İnşallah çalışanlarımız, belediyemiz ve sendikamız için hayırlı olacak bir sürece girdik.' dedi.

Seven de sosyal denge sözleşmesinin yenilenmesi için çalışmalara başladıklarını belirterek, 'İnşallah üyelerimiz ve belediyemiz için hayırlı sonuçlanacak bir süreç başladı. Sözleşmenin yenilenmesi sürecinde sendika olarak bizler taleplerimizi ilettik.' diye konuştu.

Görüşmenin ardından belediyede görevli 19 memurun BEM-BİR-SEN'e üyelik formları imzalandı.

Seven, sendika üyeliğinin getirdiği sosyal ve ekonomik haklar konusunda yeni üyelere bilgi verdi.

Sendika olarak sadece maddi kazanımların peşinde olmadıklarını, üyelerinin sosyal alanda da kazanımlar elde etmesi için çalıştıklarını anlatan Seven, 'Yeni üyelerimizin sendikamızın tüm üyelerine yaptığı 25 bin liralık ferdi kaza sigortası, 10 bin liralık ferdi hayat sigortası ve birçok özel hastanede yüzde 20'ye yakın indirim hakkı gibi sosyal ve ekonomik hakları bulunuyor. Üyeliğiniz sizlere, ailelerinize, çalıştığınız kuruma ve sendikamıza hayırlı olsun.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA