Güneş Enerjisi Kullanılan Yangın Kuleleri

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne ait yangın gözetleme kulelerinin enerjisinin güneş panelleri ile sağlanmaya başladığı bildirildi.

Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, orman yangınlarında gözetleme kulelerinin büyük önem taşıdığı, bu yüzden de kulelerde zaman zaman yenilikler yapılarak burada görev yapan personelin çalışma koşullarının iyileştirildiği belirtildi.

Gözetleme kulelerinde görev yapan personel için düzenlenen eğitim faaliyetlerinin sürdüğü de ifade edilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

'24 saat esasına göre çalışılan ve yangınlara karşı erken müdahalede bulunmada önemli bir işlevi yerine getiren yangın gözetleme kulelerinde bir yenilik daha yapıldı. Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü çevre açısından temiz bir kaynak özelliği de taşıyan güneş enerji sistemini kullanarak, dünyanın en önemli enerji kaynağı güneşten en iyi şekilde yararlanmaya çalışıyor. Orman Genel Müdürlüğü tarafından Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis edilen 2 adet mobil güneş enerji paneli ile Simav Orman İşletme Müdürlüğü’nün 2016 yılı bütçesinden temin ettiği 3 adet mobil güneş enerji panelleri teslim alındı. Bu çalışmalar ile yangın gözetleme kulelerinin enerjisini güneş panelleri sağlayacak.'

Açıklamada ayrıca, güneş panellerinin Kütahya, Gediz ve Simav İşletme Müdürlüklerine bağlı gözetleme kulelerine monte edildiği belirtildi.

Kaynak: AA