GÜNDEM ÖZETİ / 1 Eylül 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek, 2016-2017 Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılacak.

- Kahraman, Uluslararası Asamble Başkanları, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi Başkanı Maja Gojkovic ile ayrı ayrı görüşecek.

(Ankara/10.00/TBMM/10.00/11.45/15.45/17.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Dış İlişkiler Konseyi Üyesi, eski İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile partisinin genel merkezinde ayrı ayrı bir araya gelecek.

- Kılıçdaroğlu, 1 Eylül Barış Etkinliği'ne katılacak.

(Ankara/11.30/14.00/İstanbul/19.00)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AA Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/09.30)

4- Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki terör tehditlerine karşı yürütülen Cerablus'taki Fırat Kalkanı Harekatı ile yurt içi ve yurt dışındaki yansımaları takip ediliyor.

5- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler izleniyor.

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi'yi, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında kabul edecek.

(Ankara/14.00)

2- Bakanlıklarda devir teslim törenleri kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına getirilen Mehmet Müezzinoğlu görevi Süleyman Soylu'dan, İçişleri Bakanlığına atanan Süleyman Soylu da görevi Efkan Ala'dan devralacak.

(Ankara/13.00/14.00)

3- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Şehir Hastanesinde incelemelerde bulunacak, sağlık çalışanlarıyla bir araya gelecek, İl Sağlık Değerlendirme Toplantısına katılacak.

(İçel/09.30-17.00)

EKONOMİ

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit olan Volkan Canöz'ün babası Karacan Canöz'e şehitlik beratı takdim edecek.

(Ankara/14.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Göç İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Avrupa Birliği Komiseri Dimitris Avramopoulos ile bir araya gelecek.

(Ankara/15.30)

2- Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terörist unsurlardan kurtarmasına ilişkin gelişmeler ile muhalifler ve Beşşar Esed rejimi güçleri arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Vekaletle Kurban Programı kapsamında düzenlenecek bilgilendirme toplantısı ve gönüllü uğurlama törenine katılacak.

(Ankara/11.00)

KÜLTÜR SANAT

1- Yazar Vedat Türkali'nin cenazesi, Teşvikiye Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

(İstanbul/13.00)

2- 5. Uluslararası Klarnet Festivali'nin basın toplantısı Ritz Carlton Otel Cam salonunda yapılacak.

(İstanbul/13.00)

3- Dünyanın ilk tasavvuf filmleri festivali '3. Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali' kapsamında, Sultanahmet Amfi Tiyatrosu'ndaki yazlık sinemada 7 Allah dostunun öğretileri halkla buluşacak.

(İstanbul/20.30)

4- Sanatçı Tarkan, Turkcell Yıldızlı Geceler konserleri kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava sahnesinde konser verecek.

(İstanbul/21.00)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılmak üzere Brezilya'ya gidecek sporcularla bir araya gelecek.

(İstanbul/19.00)

2- Ümit Milli Futbol Takımı, 2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 8. Grup'taki 5. maçında, Osmanlı Stadı'nda Kıbrıs Rum Kesimi ile karşılaşacak.

(Ankara/19.30)

3- A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 5 Eylül Pazartesi günü Hırvatistan ile oynayacağı I Grubu ilk maçının hazırlıklarına, Antalya'da konakladığı otelin sahasında basına kapalı yapacağı antrenmanla başlayacak.

(Antalya/19.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

***

Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.

Kaynak: AA