'Gönül Gözü Projesi' Kapsamında Tarsus'a Gelen Konuklar Başkan Can'a Teşekkür Ettiler

Gönül Gözü Projesi kapsamında İçel’in Tarsus ilçesine gelen engellilerden oluşan konuklar, verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür ziyaretinde bulundular.

'Gönül Gözü Projesi' Kapsamında Tarsus'a Gelen Konuklar Başkan Can'a Teşekkür Ettiler
Adana Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalığı Derneği, Tarsus Talasemi Derneği ve Tarsus Kent Konseyi Engelliler Komisyonu işbirliği ile hazırlanan Gönül Gözü (Eyes Of The Heart) projesi kapsamında kente gelen konuklar, şehirde yaptıkları geziden sonra Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’a ziyarette bulundular.

İspanya, Romanya, Polonya 18 öğrencinin ve 7 Türk vatandaşının yer aldığı projede, engellilerin sorunların ele alınıyor.

Gönül Gözü (Eyes Of The Heart) projesi engelliler alanında yaşanan sorunlara çözüm önerileri ve bu alanda farklılık yaratmak amacını hedeflemek olduğunu Başkan Can’a anlatan Proje Koordinatörü Hüseyin Bali, Adana Talasemi ve Orak Hücre Hastalığı Dernek Başkanı Ali Kılıç, verdikleri destek için teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus hakkında konuklara bilgi verdi.

Tarsus’un 10 bin yıllık geçmişe sahip bir medeniyet kenti olduğunu anlatan Başkan Can, “Tarihi kentimizde siz değerli misafirlerimizi ağırlamaktan ayrıca şeref duyuyorum. Tarsus, hepimizin bildiği gibi dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisidir ve 10 bin yıllık bir geçmişe sahiptir. Geçmişten günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, dinlerin ve medeniyetlerin buluştuğu bir kardeşlik kentidir. Sizleri bu güzel kentimizde ağırlamaktan son derece mutluyuz. Güzel şehrimizde iyi izlenimlerle ayrılmanızı ve kentimizi ülkelerinizde en iyi şekilde anlatacağınızdan hiçbir şüphemiz yok. Tekrar hoş geldiniz diyorum” dedi.

Oldukça sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyaret sonunda Başkan Can, konuklara Tarsus’u tanıtıcı kitap ve çeşitli hediyeler verdi.
Kaynak: İHA