Gaziantep İhracatı Yüzleri Güldürdü

Gaziantep ihracatı Ağustos ayında, hem aylık bazda hem de sekiz aylık dönemde artışa geçerek yüzleri güldürdü.

Gaziantep İhracatı Yüzleri Güldürdü
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, yaptığı açıklamada, Gaziantep’ten bu yıl Ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,6 oranında artışla 575 milyon 782 bin dolarlık ihracat yapıldığını belirtti.

Konukoğlu, en fazla ihracat yapan ilk 10 il içerisinde Gaziantep’in, Ankara’ya 100 milyon dolara yakın önemli bir fark attığını ve yeniden beşincilik koltuğuna çıktığının altını çizdi.

Bu yılın Ocak-Ağustos dönemi dikkate alındığında Gazi şehrin ihracatının geçen yılın sekiz ayına göre yüzde 0,3 oranında artış gösterdiğini ve 4 milyar 85 milyon 989 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini bildiren Konukoğlu, şehrin ihracattaki büyümesinin Türkiye genelinin üzerinde olduğuna vurgu yaptı.

Gaziantep’in ihracat hacminin yıl boyunca inişli çıkışlı bir seyir izlediğini anımsatan Konukoğlu, ihracatı kalıcı ve istikrarlı şekilde yükseltmeyi, ülke ekonomisine daha fazla katkı sunmayı amaçladıklarını anlattı.

‘’Durmak yok, çalışmaya devam’’

GSO Başkanı Konukoğlu, olumlu tablonun önümüzdeki aylarda da sürmesini umut ettiklerini ifade ederek, ‘’Yaşadığımız darbe girişimi ve ardından başlayan süreç, ekonominin çarklarının dönmesinin stratejik bir öneme sahip olduğunu ve hatta eskisinden daha hızlı dönmesi gerektiğini gösterdi. Ekonominin bel kemiği olan üretimi, istihdamı, ihracatı daha çok artırmalıyız. Bunun için durmak yok. İhracat yapmaya, ekonomiyi güçlendirmek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bu bağlamda hükumetimizin, yatırımı ve ihracatı destekleyecek yeni teşvik paketinin de bir an önce başlaması büyük önem arz ediyor’’ dedi.

Yatırımların gerçekleştirilmesi için istikrar ve güven ortamının önemini dile getiren Konukoğlu, Türkiye’nin güneyinde sınır güvenliğinin sağlanması ve bölgenin terör unsurlarından temizlenmesi amacıyla yürütülen Fırat Kalkan operasyonunu desteklediklerini bildirdi. Operasyonun başarılı şekilde devam ettiğini belirten Konukoğlu, ‘’İş dünyası olarak devletimizin, ordumuzun yanındayız. İnşallah huzur ortamı yeniden sağlanacak, bölgedeki ticaret ve ekonomik hayat yeniden canlanacak’’ diye konuştu.

Kaynak: İHA