Fransa'da Parti Binasına Saldırı

İktidardaki Sosyalist Parti'nin, Paris federasyon merkezine demir çubuklarla saldıran 3040 kişilik grup binayı yağmaladı.

Fransa'da iktidardaki Sosyalist Parti'ye ait Paris bölge merkezi, ellerinde demir çubuklar bulunan bir grup protestocu tarafından saldırıya uğradı. Saldırı sırasında binanın yağmalandığı, birçok kişinin de sorguya alındığı açıklandı.

Sosyalist Parti Genel Sekreteri Jean-Christophe Cambadelis, akşam saatlerinde gerçekleşen saldırının, Paris'in 11. bölgesinde bulunan Nation Meydanı'nda düzenlenen bir gösteri sonrası meydana geldiğini açıkladı. Cambadelis, gösterinin sona erdiği sırada 30-40 kişilik bir aşırı sol grubun parti merkezine yöneldiğini, ellerindeki demir çubuklar ve taşlarla görevlileri tehdit ederek binayı yağmaladıklarını söyledi. Sosyalist Parti binalarının daha önce de saldırıya uğradığının altını çizen Cambadelis, 'Aylardır Sosyalist Parti şubelerini yakıp-yıkan, yağmalayan bu aşırı sol grubun bir sınırının olmadığı görülmüştür' dedi.

Gösterinin izinsiz olduğunun altını çizen Federasyon Sekreteri Emmanuel Gregoire da saldırı sonrası çok sayıda kişinin sorgulandığını, saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, saldırıdan, aynı binayı paylaştıkları bir işyerinin de etkilendiğini kaydetti.

Fransa'da bu yılın başından itibaren aylar süren gösteriler ve grevler sırasında iktidardaki Sosyalist Parti'nin birçok ildeki temsilcilik ve federasyon merkezleri saldırıya hedef olmuştu.
Kaynak: AA