ESOGÜ Rektörü Gönen'den 2 Eylül Eskişehir'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıl Dönümü Mesajı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, 2 Eylül Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

ESOGÜ Rektörü Gönen'den 2 Eylül Eskişehir'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıl Dönümü Mesajı
Rektör Gönen, yayımladığı mesajda, Eskişehir halkının vatanında kardeşçe, bağımsız olarak yaşamanın, barışın ve huzurun değerini çok iyi bildiğini aktardı. Gönen, “26 Ağustos 1922’de, Türk Ordusunun tarihindeki en şanlı mücadelesi olan Büyük Taarruz ve devamında Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın kazanılmasının ardından tarihte eşine az rastlanan bir vatanseverlik ve kahramanlık mücadelesi sonucu Eskişehir düşman işgalinden kurtulmuştur. Düşman askerlerinin bir daha geri dönmemek üzere Eskişehir’den ayrıldığı gün olan 2 Eylül, Eskişehir’imizin yeniden doğduğu gün olmuştur. Milli Mücadelenin tüm acılarını en ağır şekilde yaşamış olan Eskişehir halkı vatanında kardeşçe bağımsız olarak yaşamanın, barışın, huzurun, değerini çok iyi bilmektedir. Kurtarıldığında yıkıntı halinde, harap bir kasaba olan Eskişehir bugün; iki büyük üniversitesi, sanayisi, tarihi ve turistik değerleri ile ülkemizin örnek gösterilen şehirlerinden biri haline gelmiştir” ifadeleri kullandı.

“Ülkemiz zor bir sınavdan geçiyor”

Ülkemizin zor bir sınavdan geçtiğini hatırlatan Gönen, “Bu günlerde tarihi gerçekleri bir kez daha hatırlayarak, sevgi, barış, birlik ve beraberlik için mücadeleye devam etmek hepimizin birinci görevidir. Bu duygularla 2 Eylül Eskişehir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, hemşehrilerimin bu onurlu gününü içtenlikle kutluyorum. Tüm dünyada sevgi, barış ve kardeşliğin egemen olduğu günler diliyorum” diye belirtti.

Kaynak: İHA