Eskişehir'de Dünya Barış Günü

Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle basın açıklaması gerçekleştirdi.

Eskişehir'de Dünya Barış Günü
Porsuk Bulvarı Adalar mevkiinde yaklaşık 70 kadar Emek ve Demokrasi Güçleri üyesi, burada Dünya Barış Günü nedeniyle bir araya geldi. Grup, ellerinde tuttukları afiş, çeşitli yazıların bulunduğu döviz ve barışı simgeleyen beyaz balonlarla, ‘Savaşa hayır’ diyerek Türkçe ve Kürtçe slogan attı. Ardından bir süre konuşma yapan topluluk, daha sonra basın açıklamasına geçti.

Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını yapan Neslihan Solmaz, 1 Eylül tarihinde Alman Nazi ordularının, Polonya’ya saldırarak 20’nci yüzyılın en kanlı savaşını başlattığını söyledi.

Solmaz, “Milyonlarca insanın ölümüne ve sakat kalmasına neden olan bu savaşın başlangıç günü kabul edilen 1 Eylül’ü bu nedenle Dünya Barış Günü olarak kutluyoruz. Yaşadığımız bu günlerde ne yazık ki dünyanın değişik bölgelerinde ve gerçi kuşatmanın kıskacındaki coğrafyamızda savaşlar, çatışmalar devam etmektedir. Siyasal İslamcı rejimlerin karşısında demokratik ve laik bir ülkenin savaşın pan zehiri olduğunu biliyoruz. Gerçekten laik bir ülkeyi kuracak olan işçilerin, emekçilerin, ezilen halkların, ötekileştirilenlerin, farklı inançların, eylem ve güç birliği için bir araya gelen bizler savaşı değil barışı, ölümü değil yaşamı savunmak için buradayız ve buradan sesimizi barış isteyenlerin sesine katıyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasından sonra ellerindeki balonları havaya bırakan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA