Engelsiz Şehitkamil Yüzleri Güldürüyor

Engelli vatandaşları hayata bağlamak ve yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Şehitkamil Belediyesi, hayatı kolaylaştıracak adımlar atmaya devam ediyor. Şehitkamil Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar engellilerin yüzünü güldürüyor.

Engelsiz Şehitkamil Yüzleri Güldürüyor
Yürüttüğü insan odaklı çalışmalarla ‘sosyal belediyeciliğin’ önemli örneklerini hayata geçiren Şehitkamil Belediyesi, engelli vatandaşların hayata daha sıkı tutunmaları ve geleceğe güvenle bakmaları adına çalışmalarına devam ediyor. Şehitkamil Belediyesi, engelli vatandaşların hem hayat standardını arttırmayı hem de daha fazla sosyalleşebilmelerini hedefliyor. Şehitkamil Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar, engelliler tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

‘‘Sorunlar hepimizin ortak sorunudur’’

Engelleri kaldırmak adına tüm gayretleriyle çalıştıklarını vurgulayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Engelli vatandaşlarımızın ekonomik, siyasal, sosyal, kültürel ve toplumsal hayata onurlu ve etkin bir şekilde katılmaları en doğal haklarıdır. Engellilerimizin yaşadıkları sorunlar hepimizin ortak sorunudur. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri kaldırmak, kaliteli yaşam sürebilmelerini sağlamak, aynı zamanda onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin sosyal sorumluluğudur. Engelli kardeşlerimizin sosyal yaşama katılmasındaki engelleri ortadan kaldırmaya ve tüm insan haklarından eşit olarak yararlanmalarına yönelik çalışmalarımız artarak devam ediyor” şeklinde konuştu.

‘‘Amaç, engellileri rahat ettirmek’’

Hayata geçirdikleri proje ve çalışmalarda engelli vatandaşları düşünerek hareket ettiklerini dile getiren Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Engelli vatandaşlarımızın daha rahat yaşayabileceği engelsiz bir Türkiye kurmak için çalışmalıyız. Son yıllarda yapılan tüm düzenleme ve uygulamalar, engellilerimizin hayatını kolaylaştırmaya yöneliktir. Biz de Şehitkamil Belediyesi olarak yaptığımız yatırım ve hizmetleri, engelli vatandaşlarımızın da kolayca istifade edebileceği şekilde planlıyoruz. Yaptığımız saha çalışmalarında birinci önceliğimiz dezavantajlı gurupların rahatlığını sağlamaktır. Kaldırım, yol, piknik alanı gibi yerlerdeki çalışmalarımızda bu standartlara büyük önem veriyoruz. Tüm engelli vatandaşlarımıza; sağlıklı, mutlu ve yaşanabilir bir dünya diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA