Efeler'de Sadettin Demirayak Parkı Hizmete Açıldı

Efeler Belediyesi tarafından Adnan Menderes Bulvarı üzerinde oluşturulan ve Aydın’ın önemli değerlerinden merhum Sadettin Demirayak’ın isminin verildiği park hizmete açıldı.

Efeler'de Sadettin Demirayak Parkı Hizmete Açıldı
Adnan Menderes Bulvarı Güzelhisar Mahallesi Kırmızı Minareli Cami yanında bulunan Sadettin Demirayak Parkı’nın açılış törenine Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Merhum Sadettin Demirayak’ın eşi Aysel Demirayak, çocukları Ahmet ve Adalet Demirayak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanı Bayram İnci, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, CHP Efeler İlçe Başkanı Selim Gürgün, CHP Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Ülkü Dalar, Güzelhisar Mahalle Muhtarı İsmail Oktay Uz, belediye meclis üyeleri, belediye müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende açılış konuşmasını yapan Güzelhisar Mahalle Muhtarı İsmail Oktay Uz, Efeler Belediyesi’ni başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederek parkın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

“EŞİM AYDIN AŞIĞIYDI”

Merhum Demirayak’ın eşi Aysel Demirayak, eşinin Aydın’ı çok sevdiğini ve Aydın’ın tarihi ile ilgili bir çok araştırmalar yaptığını ifade ederek, “Merhum eşim Sadettin Demirayak Aydın’a katkıda bulunmuş bunun yanı sıra da araştırmacı yazar olarak Aydın’ın tarihi hakkında bir çok yazı ve kitap yazmıştır. Kendisi Aydın’a, Aydın’ın tarihine aşık bir insandı. Geride okunmaya değer, her evin kütüphanesinde yer alması gerektiğini düşündüğüm kitaplar bıraktı. Kendisini rahmetle anıyor, başta belediye başkanımız Mesut Özakcan olmak üzere tüm belediye personeline ve açılışa katılan tüm değerli vatandaşlarımıza parkımızın açılışına katıldıkları için teşekkür ederim” diye konuştu.

“DEMİRAYAK, KİŞİLİĞİ İLE BİZLERE ÖRNEK OLMUŞTUR”

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, belediye olarak boş bulabildikleri her yeri yeşillendirerek park yaptıklarını kaydederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Belediyemiz dahilinde bulunan ve mahalleye dönüşen köylerimizde dahil olmak üzere bulabildiğimiz park alanlarını ufak da olsa halkımızın hizmetine sunmak için gerekli çalışmalarını bugüne kadar yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Buradaki park alanı aslında imar planında 2 bin 445 metrekare olan bir alandır. Bunun 150 metre karelik kısmı belediyemizin mülkiyetinde olup geri kalan kısmı şahıslara ait olduğu için, bugün daha büyük bir park açma imkanına sahip olamadık. Ama inanıyorum ki ileride kamulaştırma imkanları olduğunda daha da büyüyecektir. Yapmış olduğumuz tüm parklara topluma, ülkemize emeği geçmiş, akıllarımızda iz bırakmış büyüklerimizin isimlerini vererek onların manevi şahsiyetlerinde isimlerini yaşatmak istiyoruz. Merhum Demirayak, çalışkanlığı, özverisi, dürüstlüğü ile bizlere de örnek olmuş bir büyüğümüzdür. Bende siyasete 1988 yılında aktif olarak başladım. Merhum Tunç Aytur’un il başkanlığında, merhum Sadettin Demirayak, Rauf Değirmenci, Sadettin Kargan gibi büyüklerimiz ile birlikte il yönetimlerinde görev aldık. Onlarla aynı yönetimde bulunmak bizlere de çok şeyler kazandırdı. Siyaseti, onlardan öğrendiklerimizi ve bugüne kadar onların duruşları, davranışları ve dürüstleri bizlere hep örnek olmuştur olmaya da devam edecektir. Parkımızın halkımıza hayırlı olmasını diliyor, Demirayak’a bir kez daha Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına da sabırlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Mahalle Muhtarı Uz ve Demirayak’ın kızı Adalet Demirayak tarafından Başkan Özakcan’a çalışmalarından dolayı teşekkür edilerek çiçek takdim edilirken, tören merhum Demirayak hayrına döktürülen lokmanın vatandaşlara ikram edilmesi ile son buldu.
Kaynak: İHA