Doğum Gününde Maganda Kurşunu Kurbanı Oldu

Gaziantep’te doğum gününü kutlama hazırlığı yapan 6 yaşındaki Zeynep Korkmaz, evlerinin yanındaki binada çıkan kavgada havaya açılan ateş sonucu başından vurularak öldü.

Doğum Gününde Maganda Kurşunu Kurbanı Oldu
İddiaya göre, Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi Seyran Tepe Mahallesi Nihat Özdemir Caddesi’nde bulunan DG- A Blok’ta oturan 6 yaşındaki Zeynep Korkmaz, doğum gününü kutlamaya hazırlanırken, oturdukları evin yan taraftaki binadan gelen tartışma seslerini duyarak balkona çıktı.

O sırada çeyiz eşyalarını asansörle taşımak isteyen Uzman Çavuş Erdi K.’nın de aralarında bulunduğu grup ile alınan yönetim kararı nedeniyle eşyaların asansörle taşınamayacağını söyleyen bina yöneticileri arasında tartışma çıktı.

Çıkan kavga üzerine Uzman Çavuş Erdi K. belindeki silahı çıkararak, havaya ateş etti.

Doğum Gününde Maganda Kurşunu Kurbanı Oldu

Olan biteni balkondan izleyen Zeynep Korkmaz ise başına kurşun isabet etmesi sonucu yere yığıldı. Kızlarının yaralandığını fark eden anne Emel ve baba Mustafa, evlerinin yakınındaki özel bir hastaneye götürdü. Yapılan ilk müdahalesinde durumu ağır olan Zeynep, başka bir özel hastaneye gönderildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Zeynep hayatını kaybetti.

Öğretmen olduğu öğrenilen anne Emel ve baba Mustafa olayın ardından büyük acı yaşarken, olayın faili Uzman Çavuş Erdi K. gözaltına alınarak, polis merkezine götürüldü. Erdi K. adli işlemleri için askeri yetkililere teslim edildi.

Zeynep’in cenazesi ise hastaneden alınarak, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Doğum gününde hayatını kaybeden Zeynep, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından defin edilecek.

Kaynak: İHA