Didim Barış Şenliği'nde Bazı Etkinlikler İptal Oldu

Didim Belediyesi’nce düzenlenen 21. Didim Barış Şenliği Festivali kapsamında yer alan bazı etkinlikler iptal edildi.

Didim Barış Şenliği'nde Bazı Etkinlikler İptal Oldu
Didim Belediyesince düzenlenen 21. Didim Barış Şenliği Festivali Aydın Valiliğinin Güvenlik amaçlı “Yürüyüş, Açık Hava Toplantısı ve Basın Açıklaması” yasaklamasının ardından bazı etkinliklerin iptal edilmesi nedeniyle sönük başladı.

1 Eylül Dünya Barış gününde başlayan etkinlikleri kapsamında yapılması planlanan ‘Geleneksel Barış Koşusu” ve “Çelenk koyma töreni” Kaymakamlıkça bugün Belediyeye tebliğ edilen yasak yazısının ardından iptal edildi.

Bu kapsamda Didim Barış Şenliği festivali Belediye Çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen karma sergiyle başladı.

Kadın Elleri Karma Yağlı boya sergisi, DAHOT Fotoğraf grubunun fotoğraf sergisi ve Mehmet Tevlim’in karikatür sergisi halkın beğenisine sunuldu.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Belediye Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Naşit Oskay sergiyi gezerek, kursiyerlerden bilgiler aldı.

Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Aydın Valiliğince bugün yayınlanan basın açıklamasında İl Genelinde Yürüyüş, Açık Hava Toplantısı ve Basın Açıklaması” yasaklandığını ve kendilerine de bu yazının sabah iletildiğini belirterek, bu kapsamda açık alanda yapılacak etkinlikleri iptal etmek zorunda kaldıklarını söyledi.



Barış Şenliği kapsamında planlanan bazı etkinliklerin Ticaret Odası Kültür Merkezinde yapılacağını kaydeden Başkan Atabay, tüm Didimlileri etkinliklere davet etti.

Didim 21. Barış Şenliği Festivalinin yeni programı şu şekilde;

1 Eylül Saat 15:30 Darbe Ve Demokrasi Paneli, 20:30 Opera Dinletisi

2 Eylül Saat 20:00 Dimder Yesilcam Şarkıları Konseri

3 Eylül Saat 20: 00 DAHOT Halk Oyunları Gösterisi, Saat 20:30 Yunanistan Samos Müzik Grubu Ve Rüzgar Üstü Konseri

Etkinlikler Ticaret Odası Kültür Merkezinde yapılacak.
Kaynak: İHA