CHP'den Gelen Eleştirilere Cevap Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adli yıl açılış programının Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenmesini eleştiren CHP’ye cevap verdi. Erdoğan, tüm parti ve kurumları 7 Ağustos’taki Yenikapı ruhuna uygun hareket etmeye de çağırdı.

CHP'den Gelen Eleştirilere Cevap Verdi
2016-2017 adli yılı açılışı yapıldı. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezindeki Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Yargıtay ve Danıştay başkanları ile MHP lideri Devlet Bahçeli de katıldı.

Programın açılış törenini Yargıtay Başkanı İsmail Cirit yaptı. Fetullahçı terör örgütünün darbe girişimini kınayan Cirit, 15 Temmuz sonrası oluşan birlik beraberlik ortamının önemine değindi.

Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüye çıktı. Programın Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenmesini eleştiren CHP’ye cevap verden Erdoğan, "İçinde bulunduğumuz bu mekan elbette Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin bir parçasıdır. Ama bu mekan aynen avlu içindeki camimiz ve kütüphane gibi herkese açık mekanlardır. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin her yeri gibi burası da milletin malıdır, devletin malıdır. Millet adına görev yapan yargının milletin mekanında adli yıl açılış töreni yapması yargı bağımsızlığına gölge düşürmez, aksine güçlendirir" dedi.

Erdoğan, tüm parti ve kurumları 7 Ağustos’taki Yenikapı ruhuna uygun hareket etmeye de davet etti.

BATI DÜNYASINA YÜKLENDİ

15 Temmuz gecesi milletin en modern silahlara göğüs gerdiğini ifade eden Erdoğan ve Türk milletine övgüler yağdıran Cumhurbaşkanı, Batı dünyasına sert eleştiriler yöneltti. Cumhurbaşkanı, "O gece 30 küsür kişi darbecilerden öldü, 241 kişi darbe karşısında direnenlerden şehit oldu. Bizler ’darbecileri vurun’ diye talimat vermedik, ’Yakalayın, adalete teslim edin’ dedik. Ey dünya hâlâ bize hangi gözle bakıyorsunuz. Bu millete karşı terbiyesizlik değil mi? Şahsımı vurmaya gelenler günlerce Marmaris’in ormanlarında gizlendi. Bizim jandarmamız onları vurmadı, öldürebilirdi. Ne yaptı, yakaladı, savcıya teslim etti" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasının sonunda yeni adli yılın hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: İHA