Ceferin'e Bir Destek De Fransa'dan

Fransa Futbol Federasyonu, UEFA başkanlık seçiminde Slovenya Futbol Federasyonu Başkanı Aleksander Ceferin'i destekleyeceklerini açıkladı.

Fransa Futbol Federasyonu, UEFA başkanlık seçiminde Slovenya Futbol Federasyonu Başkanı Aleksander Ceferin'i destekleyeceklerini bildirdi.

Federasyondan yapılan açıklamada, Ceferin'in başkanlığa aday olmasının federasyonlar arasındaki birlik ve dayanışmayı sağlamlaştıracağı belirtildi.

Türkiye Futbol Federasyonunun destek verdiği ve favori olarak gösterilen Aleksander Ceferin'nin yanı sıra Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı Michael van Praag ve İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Angel Maria Villar da başkanlık için yarışacak.

UEFA'ya üye 55 futbol federasyonunun katılacağı başkanlık seçimi, 14 Eylül'de Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılacak.

Futboldan 4 yıl men edilen UEFA Başkanı Michel Platini istifa edeceği için seçimli kongre yapılması kararlaştırılmıştı.

Eski FIFA Başkanı Sepp Blatter'in Platini'ye 2 milyon İsviçre frangı verdiği gerekçesi̇yle FIFA, iki futbol adamını da 8 yıl futboldan men cezasına çarptırmıştı. FIFA Tahkim Kurulu, görevi askıya alınan Platini'nin 8 yıllık cezasını 6'ya indirmiş, sonrasında Platini bu cezaya itirazda bulunarak Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) başvurmuştu. Fransız futbol adamının cezası CAS tarafından 4 yıla düşürülmüştü.

Kaynak: AA