Büyükelçi Uras, Papandreou İle Görüştü

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Uras: 'FETÖ'nün nasıl örgütlendiğini, neler yaptıklarını, başarısız darbe girişiminin gecesinde neler olduğunu, daha sonrasını ve hukuki süreçleri anlattık. Hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye saygı duyarak bu işleri götürdüğümüzü vurguladık' 'Türkiye'ye gelmek istediğini ve yaşananları yerinde görmek istediğini söyledi. Şimdi onun için girişimlerde bulunacağız ve bir tarih tespit edeceğiz'

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, eski Yunanistan Başbakanı ve Sosyalist Enternasyonal'in (SE) Başkanı Yorgo Papandreou ile bir araya geldi.

Büyükelçi Uras, Atina'da Andreas Papandreou Vakfı'nda gerçekleşen görüşmede eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun aralarında dünya liderlerinin de bulunduğu 50'nin üzerinde isim için kaleme aldığı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasına ilişkin mektubu Papandreou'ya iletti.

Görüşme sonrası AA muhabirine konuşan Uras, Papandreou'nun mektubu ilgiyle okuduğunu belirtti.

Uras, Papandreou'nun Türkiye'deki gelişmelere ilişkin sorular da yönelttiğini ifade ederek, 'FETÖ'nün nasıl örgütlendiğini, neler yaptıklarını, başarısız darbe girişiminin gecesinde neler olduğunu, daha sonrasını ve hukuki süreçleri anlattık. Hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye saygı duyarak bu işleri götürdüğümüzü vurguladık.' diye konuştu.

- 'Papandreou Türkiye'ye gelmek istiyor'

Papanderou'nun örneklerden etkilendiğini vurgulayan Uras, 'Türkiye'ye gelmek istediğini ve yaşananları yerinde görmek istediğini söyledi. Şimdi onun için girişimlerde bulunacağız ve bir tarih tespit edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Uras, deneyimli bir siyasetçi olan Papandreou'nun geçmişte Türk-Yunan ilişkilerinin geliştirilmesinde önemli görevler üstlendiğini anımsatarak, kendisinin 'Sayın Davutoğlu ve Sayın Başbakan Binali Yıldırım'a selam ve hürmetlerini' ilettiğini söyledi.

Uras, Davutoğlu'nun mektubunu, 23 Ağustos'ta Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'a sunmuştu.
Kaynak: AA