Beko 'FC Barcelona' Temalı Yeni Buzdolaplarını Tanıttı

Beko, tüketici elektroniği fuarlarından IFA'da FC Barcelona temalı yeni buzdolaplarını görücüye çıkardıArçelik AŞ Genel Müdürü Bulgurlu: 'FC Barcelona temalı yeni buzdolapları talep olduğu zaman her yerde satılabilecek' '(Amerika'ya özel üretim) Olmak zorunda. Şu anda biz Türkiye'de üretiyoruz ama adetler arttıkça ya Amerika'da ya da Meksika'da bir üretim tesisi kurmamız ya da satın almamız gerekecek'

Beko, dünyanın en önemli tüketici elektroniği fuarlarından IFA'da FC Barcelona temalı yeni buzdolaplarını tanıttı.

Beko, Almanya'nın Berlin şehrinde düzenlenen IFA Fuarında, en yeni 251 ürününü tüketicilerle buluşturuyor.

Burada FC Barcelona temalı yeni buzdolapları, Arçelik AŞ Genel Müdürü Hakan Bulgurlu ve ArçelikTürkiye'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Can Dinçer'in ev sahipliğinde, FC Barcelonalı futbolcu Eric Abidal'ın katıldığı bir basın toplantısı ile tanıtıldı.

Hakan Bulgurlu, toplantıda yaptığı konuşmada, 7 ülkede 18 üretim tesisleri bulunduğunu, artık küresel bir kurum olduklarını ve 130 ülkede 10 marka ile faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Global markaları Beko'nun Avrupa'da solo beyaz eşya pazarında lider konumunda olduğunu aktaran Bulgurlu, 'Avrupa'daki güçlü konumumuzu korurken, Asya Pasifik ve Amerika gibi yeni pazarlara giriş yapıyoruz.' dedi.

Bulgurlu, Asya Pasifik'in dünyanın en büyük beyaz eşya pazarı olduğunu, burada Tayland, Endonezya, Vietnam, Malezya ve Filipinler gibi ülkelerde şirketlerinin kurulduğunu ve ekiplerinin çalıştığını dile getirdi.

Pakistan'daki Dawlance'ı satın aldıklarını anımsatan Bulgurlu, Asya Pasifik'teki büyüme yolculuklarının devam ettiğinin altını çizdi.

- 'Amerika'dan çok umutluyuz'

Bulgurlu, Chicago'da bir ofis kurduklarını belirterek, 'Ekiplerimiz çalışmaya başladı. Boston'da da bir Ar-Ge merkezi kuruyoruz. Burada Amerika pazarına özel ürünler tasarladık. Hatta pazara da çıktık. Amerika'dan da çok umutluyuz.' diye konuştu.

11 Ar-Ge merkezleri ve binden fazla Ar-Ge çalışanları olduğunu anımsatan Bulgurlu, buzdolabının otomatik sipariş verebilmesi ve içerisindeki ürünü tanıyabilmesi gibi konular üzerinde çalıştıkları bilgisini verdi.

Amerika'nın çok farklı bir pazar olduğunu aktaran Bulgurlu, burada yeni bir marka yerleştirmenin çok kolay olmadığını, zaman alacağını kaydetti.

Bulgurlu, ancak hali hazırda burada satışa başladıklarını ve satışın iyi gittiğini belirterek, 'Beko markamız ile yeni giriş yapmış olduk.' dedi.

Amerika'ya özel üretim yapılıp yapılmayacağı ile ilgili Bulgurlu, 'Olmak zorunda. Şu anda biz Türkiye'de üretiyoruz ama adetler arttıkça ya Amerika'da ya da Meksika'da bir üretim tesisi ya kurmamız ya da satın almamız gerekecek.' ifadelerini kullandı.

Bulgurlu, daha önce yaptıkları satın almaları anımsatarak, bilançolarının kuvvetli olduğunu, gelişmekte olan pazarlarda bünyelerine yeni şirketleri katma için hazırlıklarını yapmaya devam ettiklerini dile getirdi.

Bulgurlu, 'BFC Barcelona' temalı yeni buzdolaplarının talep olduğu zaman her yerde satılabileceğini, İspanya'da 100 mağazada ürünlerin görücüye çıkacağını kaydetti.

- 'Türkiye'de de Beşiktaş ile böyle bir çalışma yapacağız'

ArçelikTürkiye'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dinçer ise müşterilerin akıllı ve hızlı çözümler istediğini söyledi.

Beko'nun bu yıl tanıttığı global kampanyası 'Yanınızdayız' ile tüketicilerin hayatını kolaylaştıran çözümler geliştirdiklerini belirten Dinçer, 'Odak noktamız, müşterilerimizin yaşamını daha iyi hale getirmek. Bunu yenilikçi teknolojiler ile yapıyoruz. Verimli ve esnek ürünler geliştiriyoruz. Ürünlerimiz tüketicilerimizin günlük yaşamlarının bir parçası. Bu açıdan bir markadan çok daha fazlasıyız. Hedefimiz bu ortaklığı sağlamlaştırmak ve tüketicilerimiz ile olan duygusal bağımızı daha da güçlendirmek.' diye konuştu.

Dinçer, IFA'da 4 üründe 4 teknoloji sunacaklarını kaydetti.

Bu teknolojilerden birinin soğutucu tarafında olduğunu aktaran Dinçer, geliştirdikleri yeni teknoloji ile et balık gibi ürünlerin uzun süre tazeliğini koruyacağını, burada sürenin 30 güne kadar çıkabileceğini dile getirdi.

Dinçer, ikinci teknolojinin çamaşır makinesinde olduğunu, burada sıcak havayı kullanarak temizleme imkanı sunduklarının altını çizdi.

Yeni teknoloji ile bulaşık makinelerinin koku yapmayacağını anlatan Dinçer, artık su sertliğini ayarlayabildiklerini, böylelikle bardakların yıkanırken çizilmeyeceğini ifade etti.

Dinçer, yaptıkları fırında ise 2 ayrı sıcaklıkta 2 ayrı ürünün pişirilebileceğine işaret ederek, 'Üstte kek yaparken, altta balığımızı yapabiliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Ocak ile davlumbaz arasında bir iletişim kurabildiğini anlatan Dinçer, ocağa konulan yemeğin buharı ile davlumbazın otomatik olarak çalışabildiğinin altını çizdi.

Tanıtımı yapılan FC Barcelona temalı yeni buzdolaplarının şu anda İspanya'da satılacağını aktaran Dinçer, aynı zamanda Türkiye'de de Beşiktaş ile böyle bir çalışma yapacaklarını dile getirdi.

- Beko'dan yeni teknolojiler

Beko, fuardaki stantlarında, 'Bugün için yenilik' teması altında soğutucu, yıkayıcı, bulaşık, pişirici ve küçük ev aletleri alanındaki yeni teknolojilerini tüketicilerin beğenisine sunuyor.

Görücüye çıkan Beko'nun Everfresh+® buzdolabı, teknolojisi sayesinde, taze yiyeceklerdeki nem kaybı en aza indiriliyor ve bu sayede sebzeler ve meyveler 30 güne kadar taze kalıyor.

Yeni EverFresh+®0°C bölmesi, eti, balığı ve süt ürünlerini üç kata kadar daha uzun süre taze tutarak, aynı zamanda yiyeceklerin ambalajsız şekilde saklandığında bile kurumalarını önlüyor.

Yeni dünya rekoru A+++ - yüzde 30 ile Beko'nun enerji tasarrufu şampiyonları, diğer A sınıfı ürünlerden yüzde 72, aynı boyuta ve özelliklere sahip A+ sınıfı buzdolabı donduruculardan ise yüzde 63 daha az enerji tüketiyor.

Bunlara ek olarak, özel tasarımı sayesinde ses gücü düzeyi 34 dBA'ya düşüyor; bu da söz konusu ürünü dünyanın en sessiz buzdolabı yapıyor.

Yeni Beko yıkayıcı serisi ise tüketicilerin gerçek günlük ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunuyor. Beko, dünyada yeni bir teknoloji olan IonGuard® teknolojisine sahip ilk kurutmalı çamaşır makinesini geliştirdi. IonGuard® teknolojisi sayesinde, kazanın içine verilen negatif iyonlar, pozitif kötü koku moleküllerine tutunarak nötrleştiriliyor ve böylece kötü kokuları gideriyor.

Şirket, IFA Fuarında tanıttığı yeni bulaşık makinesi serisiyle de, daha fazla bulaşığı tek çevrimde yıkıyor ve yeni inovasyonları ile bulaşık makinesinde kötü kokuların oluşumunu engelliyor.

Beko bulaşık makinesi, IonGuard® Teknolojisi kimyasal kullanmadan kötü koku oluşumunu engelliyor. Bulaşık makinesinin içine negatif iyonlar göndererek, kötü kokuların nötrlenmesini ve makinenin içindeki havanın temizlenmesini sağlıyor.

Beko, ankastre fırınlardan, ocaklardan ve davlumbazlardan oluşan yeni serisiyle evde pişirme anlayışını değiştiriyor.

Yeni Beko Split&Cook® ve Surf® teknolojisi, özel olarak geliştirilmiş sıcaklık ve zamanlama kontrolü özellikleriyle 'yemeği, istendiği gibi' pişirmesine olanak sağlıyor. Split&Cook® teknolojisi sayesinde, 82 litrelik kapasite iki bölmeye ayrılarak, kullanıcıya her 2 bölmeyi de, sıcaklık ve zaman ayarlarına göre ihtiyaca yönelik kullanma imkânı veriyor.

Yeni HobToHood™ teknolojisi ise ocakla davlumbazın yeni ve akıllı birlikteliğinin bir göstergesi. Ankastre ocakta aktif göz kullanım bilgisi ve ayarları kablosuz haberleşme üzerinden ankastre davlumbaza gidiyor.

Davlumbaz da bu verileri ve kendi içinde barındırdığı sensörlerden aldığı verileri kullanarak havalandırma kademesini otomatik olarak kendisi belirliyor. Bu özellik yalnızca enerji tüketimini optimize etmekle kalmıyor; aynı zamanda gürültüyü de azaltıyor ve tüketicileri davlumbaz ayarlarını manuel olarak değiştirme zahmetinden kurtarıyor.

Beko, yenilikçi teknolojiyi kullanarak sunduğu yeni seri küçük ev aletleriyle kullanıcı deneyimini üst düzeye çıkarıyor.
Kaynak: AA