Alaağaç Mahallesi'nin 25 Yıllık Hattı Yenileniyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Demirci’nin Alaağaç Mahallesi’nde 25 yıldır kullanılan 12 bin metre uzunluğundaki içme suyu hattını tamamen yeniliyor.

Alaağaç Mahallesi'nin 25 Yıllık Hattı Yenileniyor
MASKİ Genel Müdürlüğü, eski içme suyu hatlarını sağlıklı bir yapıya kavuşturmak için yoğun mesai harcıyor. Bu kapsamda, Demirci ilçesine bağlı Alaağaç Mahallesi’nin 25 yıllık içme suyu altyapısını yenileyen MASKİ, mahallede 12 bin metrelik hat çalışması gerçekleştiriyor. 4 bin 150 metrelik terfi hattı döşemesini tamamlayan MASKİ ekipleri, şebeke hattı yenileme işlemlerinde de hızla ilerliyor. Mahallede yürütülen çalışmanın, İçme Suyu Dairesi Başkanlığı’nda kontrolörlük görevini yürüten mühendisler tarafından gerekli ölçüm ve incelemeleri düzenli olarak yapılıyor.Çalışmalar tamamlandığında, Alaağaç Mahallesi’nin yıllardır kullanılmasından dolayı deforme olan içme suyu hattından kaynaklanan sıkıntılar da uzun vadeli şekilde ortadan kaldırılmış olacak. MASKİ ayrıca, mahallede4 bin metre kanalizasyon ana hattı döşeyerek, kanalizasyon altyapısını da yenileyecek.

Mahalle halkı çalışmalardan memnun

Alaağaç Mahallesi sakinlerinden Nurullah Kandırmış, MASKİ’nin mahallelerine ulaştırdığı hizmetlerle ilgili düşüncelerini ifade etti.

Çalışmalardan memnuniyet duyduğu belirten Kandırmış, “Sağolsun Büyükşehir Belediyesi işlerimize başladı.

Yapılan hizmet her zaman için güzel bir iş. Mahallemizdeki çalışmalardan memnunuz. Güzel, zararsız bir şekilde işimiz oluyor” diye konuştu.

Mahalle sakinlerinin sunulan hizmetlerin bilincinde olduklarını ifade eden Alaağaç Mahalle Muhtarı Hamza Akarsu, “Sağolsun Cengiz Ergün sayesinde içme suyumuz, kanalizasyonumuz yapılıyor. Kazım Aysan da yardımcı oluyor.Suyumuz yetersiz geliyordu, sondaj vuruldu. İkinci bir sondaj için de çalışmalarımız var. Bu yapılan hizmetleri halkımıza da anlatıyoruz, onlar da sağolsunlar bilinçli bu konuda. Mahalle olarak biz çok memnunuz” dedi.

Kaynak: İHA