Akyazı'nın İki Projesine Destek

2016 yılı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı “Kültür ve Turizm Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” ve “Doğrudan Destek Programı” sonuçlandı. Yarışma sonucunda Akyazı Belediyesi yapmış olduğu her iki destek programından da hibe kazandı.

Akyazı'nın İki Projesine Destek
Akyazı Belediyesi tarafından hazırlanan “Termal Sağlık Turizmi Ve Jeotermal Suyun Turizmde Kullanılmasını Sağlamak” adlı proje yapılan değerlendirme sonucu Kocaeli, Düzce, Bolu, Yalova ve Sakarya’da en başarılı proje olarak ilk sırada yer alarak onaylandı. Akyazı’nın Termal Sağlık Turizmi açısından gelişmesine öncülük edecek olan proje ile Akyazı termal turizmine yönelik yerli ve yabancı turizmin ilgi odağı haline gelecek ve ayrıca birçok yerli ve yabancı yatırımın gelmesinde etki sağlayacak.

Potansiyel olarak Turizm çeşitliliği bakımından birçok bölgeden konum itibari ile avantajlı olan Akyazı Kültür ve Turizm Bakanlığının Turizmde Öncelikli Alanlar statüsünde yer alıyor. Akyazı’ya yapılacak bu tür proje ve yeni yatırımlarla sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik açıdan hızlı bir kalkınma grafiği sergileyecek. Yine Doğu Marmara Kalkınma Ajansına Doğrudan Destek programı kapsamında yazılan “Akyazı Belediyesi Et Entegre ve Canlı Hayvan Alım Satım Alanı” projesi de onaylanarak bölgenin ihtiyacı olan mezbahanenin yapım aşamasına önemli katkı sağlayacak.

Çalışmalarını Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın liderliğinde sürdüren Akyazı Belediyesi Plan, Proje ve Ar-Ge birimi çalışmaları tempolarının aynı heyecan ve hızla devam edeceğini belirtirlerken öncelikli hedefin Akyazının gelişmesi ve kalkınmasına katkı sağlamak olduğu ifade edildi.
Kaynak: İHA