Adıyaman'da Adli Yıl Açılış Töreni Yapıldı

Adıyaman'da Adli Yıl açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Adıyaman Adliye Sarayı'nda yapılan törende konuşan Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, adaletin toplumun her aşamasında, her bireyin içine sindirip, üzerinde çalışması, kafa yorması ve bir şeyler üretmesi gereken süreç olduğunu belirtti.

Adaletin tesisi için çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Karabacak, 'Bu süreçte önümüzde yeni bir kararname de görünüyor. Meslekten ayrılacaklar, göreve yeni başlayacak arkadaşlarımız olacak. İdari mahkememiz açıldı ve bu Adıyaman adına ciddi bir atılım oldu. Bugün açıklanmasını beklediğimiz kararnamenin meslektaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.' açıklamasında bulundu.

Adıyaman Barosu Başkanı Avukat Hasan Demir de ülkede yaşanan terör olayları nedeniyle hüzünlü ve acılı bir açılış gerçekleştirdiklerini belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Bu dönemde, iktidarı ve muhalefetiyle siyaset kurumunun kendini gözden geçirerek sevgiyi, birliği, kardeşliği, işbirliğini ikame edecek bir üslup ve yöntem tercih etmek zorunda olduğunu ifade eden Demir, yeni Adli Yıl'ın ülkeye, millete ve tüm yargı camiasına hayırlı olmasını, bereket getirmesini temenni etti.

Kaynak: AA