'3. Uluslararası Yed-İ Velayet 7 Vilayet Kısa Film' Festivali

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla bu yıl 3.'sü düzenlenen '3. Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film' festivalinde kısa filmler İstanbullularla buluştu.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in destekleriyle bu yıl Sultanahmet Amfi Tiyatro'da Zeki Şen’in sunumuyla başlayan festivaldeki kısa filmler, 2-3 Eylül'de Sultanahmet Amfi Tiyatro'da, 5-6-7 Eylül'de ise Bursa Kent Meydanı AVM'de ücretsiz olarak izlenebilecek.

Festivalde AA muhabirine açıklama yapan Festival Koordinatörü Eda Sürmeli, 3 yıldır dünyanın ilk tasavvuf filmleri festivalini gerçekleştirdiklerini belirterek, 'Her yıl 7 şehrin 7 velisini konu ediniyoruz. Bu yıl da iki kategoride kısa film senaryo yarışması açarak başladık. Bu yarışmaların sonucunda da en iyi 7 senaryoyu seçip film haline getiriyoruz.' dedi.

Festivalin bir sosyal sorumluluk projesi olarak 200 kişilik bir ekip tarafından gerçekleştirildiğini belirten Sürmeli, şunları kaydetti:

'7 kısa filmin yanı sıra ayrıca yönetmenlerin kendileri de 7 ayrı kısa film çekiyor. Cihan Karademir’in üstlendiği 7 kısa filmle toplamda 14 adet film gösterimini kurduğumuz yazlık sinemalarlü İstanbul ve Bursa'da gösteriyoruz. Bu proje için Türkiye'de 60, yurtdışından da 25 üniversite ile ortaklaşa çalışıyoruz. Projelerle İslam'ın güzel yüzünü ve öğretilerini film haline getirerek yayılmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Gençler bu projeye büyük ilgi gösterdi. 3 yıl içerisinde 500 kısa film başvurusu aldık.'

Festival kapsamında 'Ekmekçi' filmi ile Somuncu Baba, 'Rüyaname' filmiyle Evliya Çelebi, 'Önyargı' filmiyle İsmail Hakkı Bursevi, 'Üç Soruluk Filozof' filmiyle Şemsi Tebrizi, 'Önce Yoldaş Sonra Yol' filmiyle Ahmet Yesevi, 'Ab-ı Hayat' filmiyle Ateşbazı Veli ve 'Terkip' filmiyle de Muhiddini İbni Arabi anlatıldı.

Kaynak: AA