2016'Nın İlk Otomotiv Fuarı Samsun'da

100 bini aşkın ziyaretçinin gelmesi hedeflenen ve 2016 yılının ilk otomotiv fuarı olma özelliğini taşıyan ‘Samsun 2. Otoshow Fuarı’nın tanıtım toplantısı yapıldı.

2016'Nın İlk Otomotiv Fuarı Samsun'da
Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. (TÜYAP) tarafından düzenlenen, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Otomotiv Distribütörleri Derneği, Samsun Otomotiv Yetkili Satıcıları (SOYS), KOSGEB tarafından desteklenen ve işbirliği ile hazırlanan ‘Samsun 2. Otoshow Fuarı 2016’ 2.Otomobil, Ticari Araçlar, Bisiklet, Motosiklet ve Aksesuarları Fuarı, 2-7 Eylül 2016 tarihlerinde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Fuar öncesinde bir otelde basın toplantısı düzenlendi.

Fuarın özellikleri hakkında bilgiler veren TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, “Otomotiv sektörünün bu yıl düzenlenen ilk fuarı Karadeniz Bölgesi’nde Samsun’da düzenlenecek. Uzun süren hazırlıklarımızın ardından başarılı bir fuarla Samsunumuzu Karadeniz ile buluşturmak bizim için büyük bir mutluluk. 2014 yılında Samsun’da ilk kez düzenlemiş olduğumuz fuar büyük beğeni kazanmış, Samsun ticaretine, Karadeniz Bölgesi sosyal ve ticari hayatına büyük hareketlilik getirmiştir. Bir önceki fuarımızda 92 bini aşkın ziyaretçisine muasır olduk. Bu yıl bu rakamın 100 bin ziyaretçiyi aşmasını hedefliyoruz. Birbirinden güzide markaların en yeni modellerini Karadeniz Bölgesi’nin beğenisine sunulacağı fuarımızın her gün 11.00 ve 21.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. Ayrıca İstanbul’dan gelecek pilotlar eşliğinde Samsun için özel hazırlanan Off-Road etkinliği 3-4 Eylül günü ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Bazı firmalar ilk 3 gün bazı modellerinin ilk lansmanını Samsun’da yapacak. Fuarda davetiye hususlu giriş olmasının yanı sıra davetiyesi bulunmayan vatandaşlarımızdan sembolik olarak 5 TL ücret alınacaktır. Bu ücreti koymamızın sebebi de ilgililerin fuarı ziyaretinin sağlanmasıdır. Fuarın herkes için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Fuarın otomotiv sektörü için çok önemli olduğunun altını çizen SOYS Yönetim Kurulu Başkanı Murat Görgülü, “Yarın 1 haftalık süreç içerisinde 1 fuar daha gerçekleştirmiş olacağız. Bu fuarda katkısı olan bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Zor bir seneydi. Fuar tarihi birkaç kez değişti. Sonunda bu fuarı gerçekleştiriyoruz. Umarım ülkemiz bu fuardan menfaat kazanır. Amacımız, işlerimizi geliştirmek kadar ekonominin büyümesine de katkı sağlamaktır” diye konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman TÜYAP fuarlarına destek olduklarını ifade eden Samsun TSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören, “2016 yılının ilk Otoshow Fuarı’nın Samsun’da düzenlenmesi bizim için büyük bir şanstır. Bu ayrıca amaçladığımız hedeflere ulaştığımızın da bir göstergesidir. Bu fuar merkezinde başka fuarlar da düzenliyoruz. TÜYAP ile bu ortak fuarlarda çalışmaya ve katkı koymaya Samsun TSO olarak her zaman hazırız. Otoshow Fuarı’nın da 100 bin katılımcıyı geçerek Samsun ekonomisine katkı sağlayacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Toplam 18 firma ve alt kuruluşlarının boy göstereceği fuar yarın sabah saatlerinde kapılarını ziyaretçilerine açacak.
Kaynak: İHA