Yozgat Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden Çiftçiye Destekleme Uyarısı

Çiftçiler hububat, baklagil, yağlı tohumlu bitkiler ve dane mısır fark ödemeleri desteklemelerinden yararlanabilmeleri için 30 Eylül 2016 tarihinden itibaren il ve ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerine müracaat yapmaları gerekmektedir.

Yozgat Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden Çiftçiye Destekleme Uyarısı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen bitkisel üretime destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliği 4 Ağustos 2016 tarih ve 29791 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğe göre, üreticilerin hububat, baklagil, yağlı tohumlu bitkiler ve dane mısır fark ödemeleri desteklemelerinden yararlanabilmek için 30 Eylül 2016 tarihinden itibaren il ve ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerine müracaatları gerekiyor.

Üreticilerin desteklemelerden yararlanabilmeleri için sattıkları ürüne ait alım satım belgesi, borsa tescil beyannamesi ve ilave sözleşmeli tarım desteklemelerinde yararlanmak içinde var ise sözleşmelerini getirmeleri gerekmektedir. Sözleşmelerin il ve ilçe müdürlüklerine son teslim tarihi 02 Eylül 2016’dır. Fark ödemeleri desteğinden yararlanmak üzere müracaat edecekler için son başvuru tarihleri ise hububat, baklagil ve dane mısır fark ödemeleri için 1 Mayıs 2017, yağlı tohumlu bitkiler, aspir ve yağlık ayçiçeği için 31 Mart 2017 olarak belirlendi.
Kaynak: İHA