Türkiye'nin Lezzetleri EXPO'da Tanıtılıyor

Cağ kebabı, etli ekmek, piyaz, burdur şiş, silor mantısı başta olmak üzere, Türkiye'nin 7 bölgesinin yöresel lezzetleri, EXPO 2016 Antalya'da tanıtılıyor Sergi alanını gezen ziyaretçiler, Türkiye'nin faklı bölgelerinin yöresel lezzetlerini de tatma imkanı buluyor.

Cağ kebabı, etli ekmek, tahinli piyaz, Burdur şiş, silor mantısı başta olmak üzere, Türkiye'nin 7 bölgesinin yöresel lezzetleri EXPO 2016 Antalya'da tanıtılıyor.

EXPO 2016 Antalya Ajansı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 57 ülkenin resmi katılım sağladığı EXPO'da, dünyanın farklı kültürleri ziyaretçilerle buluşuyor.

Ülkelerin botanik zenginliklerinin yanı sıra kültürlerinin de ziyaretçilere aktarıldığı EXPO'da kurulan pavilyonlarda yöresel yemekler ziyaretçilere ikram ediliyor. Türkiye'nin lezzetleri de EXPO Gölü yanında 5 bin 601 metrekare kapalı alana sahip Restoranlar Sokağı'nda beğeniye sunuluyor.

Yapım teknikleri ve yörelere göre değişen zengin süsleme ve bezemeleriyle Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesini temsilen inşa edilen evler, görsel zenginlikleriyle ilgi çekiyor.

- Antalya Evi'nde köfte piyaz

Akdeniz Bölgesi'ni temsilen Antalya Kaleiçi'ndeki Alp Paşa Konağı örnek alınarak yapılan Antalya Evi'nde yöreye özgü tahinli piyaz ve Burdur Şiş ile tahinli cevizli kabak tatlı beğeni topluyor.

Marmara Bölgesi'nin tanıtımı için İstanbul Boğaziçi'ndeki Ethem Pertev Yalısı örnek alınarak oluşturulan restoranda da et ağırlıklı bir menü ziyaretçilere sunuluyor.

Ege Bölgesi'ndeki taş yapı evlerin benzeri olarak inşa edilen Bodrum evinde de zeytinyağlılar ve balık ağırlıklı bir menü yer alıyor.

- Cağ kebabı, damaklarda lezzet bırakıyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni temsil eden ve Diyarbakır'daki şair Cahit Sıtkı Tarancı'nın evinin benzeri Diyarbakır Evi'ndeki menüde bölgeye özgü kaburga dolması, kuzu tandır, sac tava, kavurma, içli pilav başta olmak üzere farklı yöresel lezzetler bulunuyor.

Erzurum'un tipik mimari özelliklerini taşıyan Hanağası Evi örnek alınarak yapılan restoranda, Doğu Anadolu Bölgesi'nin vazgeçilmez lezzetleri cağ kebabı ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Konya Evi'nde hizmet veren restoran, İç Anadolu'nun meşhur yemeklerinden oluşan arabaşı, bamya çorbası, Konya tiriti, Konya fırın kebabı, etli ekmek, bıçak arası ve Mevlana pidesi ile tanıtımda bulunuyor.

- Karadeniz mutfağı da EXPO'da

Trabzon'daki Memiş Ağa Konağı'nda Karadeniz mutfağının olmazsa olmazı mıhlama, Karadeniz kavurma, Karadeniz patlıcan tava ve silor mantısı da olarak da bilinen Karadeniz mantısı ikram ediliyor.

Balık çeşitlerinin de yer aldığı Karadeniz mutfağında, tatlı menüsünde yine bölgeye özgü Karadeniz kadayıfı yer alıyor.
Kaynak: AA