Sorgun'da Kuran'ı Kerim Okuma Yarışması Düzenlendi

Yozgat’ın Sorgun İlçe Müftülüğüne bağlı Beşevler Camisinde yaz kuran kurslarına katılan öğrenciler arasında Kuran-ı Kerim’i güzel okuma yarışması düzenlendi.

Sorgun'da Kuran'ı Kerim Okuma Yarışması Düzenlendi
Sorgun Beşevler Camisinde düzenlenen Kuran-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasına Sorgun İlçe Müftüsü Hasan Görer, Cami İmamlarından Halit Şahin, Ramazan Gökdemir ve öğrenciler katıldı.

26 Ağustos tarihinde sona erecek olan yaz kuran kursları devam ederken, Sorgun Beşevler Camisinde 27 erkek ve 23 kız öğrenci arasında kuran-ı kerim güzel okuma yarışması düzenlendi.

Yarışmada Hayru Nisa Aksoy birinci, Beyza Nur Temirci ikinci, Fatma Erdem, Halil Bora Şahin ve İsa Şahin üçüncü oldu. Dereceye giren ilk üç öğrenciye çeyrek altın verilirken, kurslara katılan toplam 85 öğrenciye ise kol saati hediye edildi.

Ödül töreninde konuşan Sorgun İlçe Müftüsü Hasan Görer, bu yıl bütün camilerde yaz kuran kurslarının 26 Ağustos tarihine kadar devam edeceğini belirterek, “Bu yıl ilk kez Beşevler Camimizde kuran-ı kerim güzel okuma yarışması düzenlendi.

Yarışmaya İngiltere’nin başkenti Londra’da bir işadamımız olan İbrahim Ercan isimli kardeşimiz sponsor oldu. Onun sponsorluğu eşliğinde camimizde böyle bir yarışma tertipledik. Ben yarışmada dereceye giren bütün öğrencilerimizi kutluyorum. Ayrıca işadamımız İbrahim Ercan yaklaşan kurban bayramı nedeniyle 7 muhtaç aileye giysi yardımında bulundu” dedi.

Kaynak: İHA