ORAN Kalkınma Ajansı Ağustos Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Ağustos Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı’nda konuşan Sivas Valisi Davut Gül, “Sivas’ın, Kayseri’nin, Yozgat’ın kaderi aynı. Birlikte iş yapma kültürünü hep birlikte geliştireceğiz” dedi.

ORAN Kalkınma Ajansı Ağustos Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı
ORAN Ağustos Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı; Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Sivas Valisi Davut Gül, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve illerin il genel meclis başkanlarının katılımlarıyla yapıldı. Toplantıda konuşan Sivas Valisi Davut Gül, ORAN’ın daha faydalı olması için çalışacaklarını söyleyerek, “Sivas’ın, Kayseri’nin, Yozgat’ın kaderi aynı. Birlikte iş yapma kültürünü hep birlikte geliştireceğiz. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın bundan sonraki süreçte de yatırımcılara, sivil toplum kuruluşlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına daha faydalı olması için birlikte çalışacağız” dedi.

Öte yandan ORAN tarafından yapılan açıklamada proje ve yatırımlar hakkında bilgiler verildi.

Yazılı açıklamada, “Gelişen Sanayi Mali Destek Programı kapsamında kar amacı güden kurumlardan 193, kar amacı gütmeyen kurumlardan ise 16 olmak üzere 209; Mikro İşletmeler Mali Destek Programı kapsamında 30, Turizmi Geliştirme Mali Destek Programı kapsamında kar amacı gütmeyen kurumlardan 40, kar amacı güden kurumlardan 6 olmak üzere 46; Kentsel ve Sosyal Altyapı Mali Destek Programı kapsamında ise 77 başvuru olmak üzere toplam 362 proje başvurusu teslim alınmıştır. Değerlendirme süreci devam etmekte olup destek almaya hak kazanan projeler önümüzdeki dönemde ilan edilecek ve başvuru sahipleri ile sözleşmeler imzalanacaktır. ‘Gelişen Sanayi’ Mali Destek Programı’nda kar amacı güden ve gütmeyen kurumlara 8 milyon 500 bin TL kaynak aktarılacaktır. Yapılacak olan eş-finansman ve destek aktarımları sonucu Bölgemize 15,4 milyon TL’nin üzerinde bir yatırım kazandırılmış olacaktır. Sadece bölgemizde kurulu mikro işletmelerin başvuru sahibi olabildiği ‘Mikro İşletmeler’ mali destek programı ile 747 Bin TL kaynak aktarımı ile 1,6 milyon TL yatırım mikro KOBİ’ler tarafından yapılmış olacaktır. Kar amacı güden ve gütmeyen kurumlara yönelik ilan edilen turizmi geliştirme ile sadece kar amacı gütmeyen kurumların başvuru yapmış olduğu Kentsel ve Sosyal Altyapının İyileştirilmesi Mali Destek Programları ile 8,5 milyon TL kaynak aktarılacaktır. Eş-finansmanlar ile beraber toplamda 12 milyon TL üzerinde yatırım turizm, sosyal ve sanayi altyapısı kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla Bölgemize kazandırılmış olacaktır” denildi.
Kaynak: İHA