Küçükçekmeceli Çocuklar Pedallara Asıldı

Küçükçekmece Belediyesi Yaz Spor Okulları bünyesinde ücretsiz olarak verilen ‘Bisiklet Sürme’ eğitimine katılan minikler pedallara asıldı.

Küçükçekmeceli Çocuklar Pedallara Asıldı
Sağlıklı yaşam ve bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla Küçükçekmece Belediyesi Trafik Eğitim Parkı’nın pistinde uzman kişiler tarafından verilen eğitimlerde, çocuklara sporu sevdirmek ve sporun hayatlarının vazgeçilmez bir parçası olması amaçlanıyor.

“Çocuklarımız sosyalleşiyor ve özgüven sağlıyor”

Sporun ve sporcunun dostu Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise bisiklete binmenin insan sağlığına verdiği yararlara değinerek, “Kondisyon sağlaması, formumuzun koruması açısından son derece faydalı bir spor. Ayrıca çocuklarımız bisiklete binerek sosyalleşiyor ve özgüvenlerini geliştiriyor. Bisiklet sayesinde gençlerimizin hem bedenen, hem zihnen her gün gelişerek sağlıklı bir nesil olarak yetişmesi sağlanıyor” dedi.

Öncelik çocukların güvenliği

Küçükçekmece Belediyesi Yaz Spor Okulları bünyesinde açılan ‘Bisiklet Sürme kurslarında öncelik ise çocukların güvenliği. Trafik Eğitim Parkı pistinde çocuğun kask, dizlik, eldiven, dirseklik gibi aksesuarlarla kendini güvende hissederek daha kolay bir şekilde ve uluslar arası kurallara uygun olarak bisiklet sürmeyi öğreniyor. Bu şekilde çocuğun psikolojisi de olumlu yönde etkilenerek bu konudaki özgüveni geliştiriliyor.
Kaynak: İHA