Kosovalı Komisyon Başkanının Evinde Patlayıcı Bulundu

Kosova ile Karadağ arasındaki sınırın yeniden düzenlenmesine ilişkin devlet komisyonunun başkanlığını yapan Murat Meha'nın evinde patlayıcı madde bulundu.

Kosova Başbakanı İsa Mustafa, bugün mecliste Karadağ sınırının yeniden düzenlenmesine ilişkin toplantının ardından yaptığı açıklamada, Meha'nın evinde patlayıcı madde bulunduğunu, bu eylemin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Mustafa, 'Bu tarz eylemler, Kosova'nın iyiliğini istemeyen ve ülkenin geleceğini riske atan insanlarla ilgili.' ifadelerini kullandı.

Başbakan Mustafa'nın düzenlediği basın toplantısında hazır bulunan Meha da eylemi kınadığını belirterek, bu eylemin 'her şeyi ve herkesi riske atmaya çalışan eller' tarafından yapıldığını öne sürdü.

Kosovalı muhalefet milletvekilleri, bugün Karadağ sınırının yeniden düzenlenmesine ilişkin yasa tasarısının görüşüldüğü Kosova Meclisi Dışişleri Komisyonu toplantısı sırasında salona gaz bombası atarak toplantının yapılmasını engellemişti.

Toplantı salonuna gaz bombası attığı belirlenen 'Kendin Karar Al' hareketi milletvekili Driton Çauşi ise polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Muhalefet milletvekilleri, Sırbistan ile Kosova arasında üzerinde uzlaşma sağlanan ve Kosova'da Sırp Belediyeler Birliği kurulmasını, ayrıca Karadağ sınırının yeniden düzenlenmesini öngören anlaşmaların yasalaşmasına daha önce de karşı çıkmış ve meclis oturumlarında birçok kez gaz bombası atmıştı.

Kaynak: AA