Irak'taki Gelişmeler

KYB Politbüro Üyesi ve Peşmerge Komutanı Sengavi: 'Bizim tarafımızdan sevilen Şiiler, şu anda DAEŞ ortadan kaldırıldıktan sonra bize nasıl saldırı yapacaklarının planını yapıyor'.

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) Politbüro Üyesi ve Peşmerge Komutanı Mahmud Sengavi, Şiilerin, terör örgütü DAEŞ ortadan kaldırıldıktan sonra Kürtlere nasıl saldırı yapacaklarının planını yaptıklarını ileri sürdü.

Sengavi, Halepçe kentindeki bir açılış töreninde yaptığı konuşmada, 'Bizim tarafımızdan sevilen Şiiler, şu anda DAEŞ ortadan kaldırıldıktan sonra bize nasıl saldırı yapacaklarının planını yapıyor.' dedi.

Irak'taki Şii milislerin bölgede çok tehlikeli bir seviyeye ulaştıklarını belirten Sengavi, 'Şiilere bağlı Horosan örgütü komutanlarından biri bana, DAEŞ'ten sonra sizinle savaşıp Kerkük'te ölmekten gurur duyacağım dedi.' diye konuştu.

Terör örgütü DAEŞ'in Haziran 2014'te Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u ve diğer bölgeleri ele geçirmesinden sonra, Irak'taki Şii dini lider Ayettullah Ali Sistani'nin fetvası üzerine çoğunluğu Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi kuruldu.

Birleşmiş Milletler (BM) başta olmak üzere İnsan Hakları İzleme Örgütü ve diğer birçok uluslararası örgüt, söz konusu Şii milislerin, Irak'ta devam eden kurtarma operasyonlarında sivillere karşı birçok insan hakları ihlallerinde bulunduklarını kaydetmişti.
Kaynak: AA