Iğdır'da Şehitlerin İsimleri Okullarda Yaşatılacak

IĞDIR – Iğdır’da, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların isimleri okullarda yaşatılacak.

Iğdır'da Şehitlerin İsimleri Okullarda Yaşatılacak
Karakoyunlu ilçesinde düzenlenen törene Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Turan, Karakoyunlu Kaymakamı Nursan Vural Zorlu, Jandarma Komutanı Kahraman Dikmen, Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Özel İdare Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, AK Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Karakoyunlu Belediye Başkanı Kurban Kaya, Aralık Belediye Başkanı Bayram Teksay ve şehit yakınları katıldı.

Törende konuşan Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, “Bildiğiniz gibi PKK terör örgütü tarafından patlatılan bombalı araçla çok sayıda vatandaşımız şehit oldu. Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün vatanımızın, milletimizin bölünmez bütünlüğüne yapılan saldırılar, bizim daha çok birlik içinde olmamızı gerektiriyor. Kimse bu vatanın birlik ve beraberliğini bozamayacaktır. Nevzat Alagöz kardeşimiz bu vatan için şehit oldu. Bu vatan için şehit olanlar bizim baş tacımızdır. Onlar için her şeyi yapmamız gerekir. Bizde şehidimizin adını ortaokula vererek yaşatmayı planladık. Bildiğiniz gibi FETÖ’nün darbe girişimi esnasında şehit olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’ın koruması Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın’ın ismi de Taşburun köyümüzdeki okula verdik. Bayraktutan köyünden olan Bülent Yurtseven’in adını da bir okula vereceğiz” dedi.

Şehit yakınları da Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman ve Karakoyunlu Kaymakamı Nursan Vural Zorlu’ya teşekkür ederek, “Bu güzel davranıştan dolayı çok mutluyuz ve vatan sağ olsun” şeklinde konuştular.

Daha sonra Karakoyunlu ilçesinde verilen yemeğin ardından tören son buldu.

Ankara’daki saldırıda şehit olan polis memuru Nevzat Alagöz’ün adı Karakoyunlu Ortaokulu’na, FETÖ’nün darbe girişimi esnasında şehit olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’ın koruması Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın’ın adı ise Taşburun Beldesi İlkokulu’na verildi.

Kaynak: İHA