Hainlerin Kurban Bayramı Vurgunu

Eskişehir’de Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)/Paralel Devlet Yapılanması’na (PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 12’si tutuklu 89 kişinin yargılandığı davada, savcılığın hazırladığı 887 sayfalık iddianamede, örgütün sadece Eskişehir’de 2014 yılı Kurban Bayramı’nda 5 milyon 512 bin 500 lira gelir elde ettiği, Arife Günü nafile olarak Kars ilinde yaşlı ve kesime uygun olmayan hayvanların kesildiği yer aldı.

Eskişehir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan FETÖ/PDY davasının ilk duruşması geçen 18 Temmuz’da yapıldı. 7’si tutuklu, 3’ü firarda olan 89 kişinin yargılandığı duruşmada mahkeme heyeti tutuksuz sanıklardan 5’inin tutuklu yargılanmasına karar verirken, duruşmayı 5 Ekim tarihine erteledi. Bu davanın iddianamesinde ise çok çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Soruşturma kapsamında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine kolluk görevlilerince yapılan çalışmalarda, FETÖ/PDY’nin Kurban Bayramı’nı fırsat bilerek kurban kesme bahanesiyle safiyane duygular taşıyan vatandaşları ikna etmek suretiyle, ’Cemaat’e (FETÖ/PDY) para kaynağı oluşturmaya çalıştıkları şeklinde istihbarı mahiyette bilgiler elde edildiği belirtildi.

Konu ile ilgili devam eden çalışmalarda, örgütün kurban için kurdukları sistemin sırasıyla, “Mütevellilerin hisse, burs, himmet bulması. Toplanan paraların bağlı bulunan hocaya teslim edilmesi. Hocaların aldığı paranın orta kasa adı verilen kişiye verilmesi (muhasebeci) ve muhasebecinin üst kasaya bilgi vermesi. Üst kasanın parayı Asya Bank üzerinden ya da yurtdışına çıkan mütevelli abiler tarafından elden yurtdışına götürülmesi. Yurtdışındaki abi ya da daha önceden belirlenerek görevlendirilmiş kişilere paraların teslim edilmesi” şeklinde gerçekleştiği tespit edildi.

Eskişehir’de 2014 yılında 5 milyon 512 binlira gelir elde edilmiş

Öte yandan bu sistem sayesinde sadece Eskişehir’de, 2014 yılında kesildiği iddia edilen 225 adet kurbandan 5 milyon 512 bin 500 TL gelir elde edildiği bilgisine ulaşıldı.

Kurban hisseleri ve fiyatları 4-5 ay önceden belirleniyormuş

FETÖ/PDY’nin, Eskişehir için 2015 yılında Iğdır ilini kardeş şehir, Tanzanya ülkesini de kardeş ülke olarak belirlendiği, 4-5 ay önceden aldıkları kurbanların hisselerini ve fiyatını belirledikten sonra cemaatin kentte görevlendirdiği grupların cemaat ’abi’lerine belli sayılarda kurban hisse sayısı vererek bu sayıyı tamamlamalarını istediği ve cemaat ’abi’lerinin de sorumluluğundaki grup ve çevrelerinden 700 TL hisse fiyatı ile kurban için hisse toplama çalışmaları yaptıkları da ortaya çıktı.

Arife Günü nafile olarak Kars ilinde yaşlı ve uygun olmayan hayvanların kesilmiş

Ayrıca iddianamede, Arife günü kesilen nafile hayvanlarla ilgili şu tespitler yer aldı:

“Toplanan hisselerin yurtdışında ve yurtiçinde kesildiği söylenerek veya yarı fiyatına kesimleri yaptırılarak toplanan paraların Asya Bank üzerinden veya yurtdışına çıkan abiler aracılığı ile elden yurtdışına aktarabilecekleri, ayrıca Arife Günü kesilen nafile kurbanlarını da Kars ilinden yaşlı ve kesime uygun olmayan hayvanlardan yaparak, bayram günü hisselere ayırıp dağıtacakları, böylece kurbanda hisse alan, safiyane duygular taşıyan vatandaşlarımıza kurbanlarının kesildiği izlenimi verebilecekleri, ayrıca dışarıdan toplayabildikleri et, deri ve sakatatlardan da ayrıca bir gelir elde etmeye çalışacakları bilgilerine ulaşıldı.”
Kaynak: İHA