Gürün'de 5 Bin Kişi Demokrasi Nöbetini Sürdürdü

Sivas’ın Gürün ilçesinde vatandaşlar demokrasi nöbetini sürdürdü. Hükümet konağına gelen vatandaşlara İlçe Ziraat Odası tarafından ikramda bulunuldu.

Gürün'de 5 Bin Kişi Demokrasi Nöbetini Sürdürdü
Hükümet konağı önünde düzenlenen programa Gürün Kaymakamı Fatih Özdemir, Belediye Başkanı Nami Çiftçi, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ethem Gökboğa, AK Parti İlçe Başkanı Eren Kırış ile İlçe Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Aktepe ve vatandaşlar katıldı.

Çiftçiler tarafından odaya bağışlanan ve daha önce kesimi yapılan büyükbaş hayvanların etlerinden hazırlanan yemekler programa katılan yaklaşık 5 bin vatandaşa ikram edildi. Programda yemek ikramından sonra Kur’anı Kerim okundu.

Programda konuşan Kaymakam Fatih Özdemir, Türk Milletinin 15 Temmuz gecesi tarihinin en zor mücadelesini verdiğini vurgulayarak,"Milletimiz adeta sırat köprüsünden geçmiştir. Başta Cumhurbaşkanımızın azimli ve kararlı duruşu hükümetimizin kararlı duruşu ve milletimizin bir ve beraberlik içerisindeki duruşu hainleri püskürtmüştür. Birliğimiz, beraberliğimiz için hep birlikte meydanlardayız. Darbecilerin ve destekçilerinin asıl amacı ülkemizi iç savaşa sürüklemekti. Ama milletimiz bu oyunları boşa çıkarmıştır" diye konuştu.

Belediye Başkanı Nami Çiftçi ise,"15 Temmuz gecesi yaşananlar milletin iradesine milletin geleceğine darbe girişimidir. Devlete demokrasiye milletin kendisine darbe girişimidir. Ay yıldızlı bayrağımız milletin namusudur, bağımsızlığımızın ispatıdır, ezanı Muhammadiye Türk milletinin inancıdır.Bu ahlaksız kalkışma Türk milletinin namusuna ve inancınadır. Yedi düvel birinci dünya savaşında Sevr antlaşması ile ülkemizi işgal edememiştir bu güzel Türk milletini parçalayamamıştır ama 15 Temmuz lekesi yedi düvel şanlı ordumuzun içindeki bir avuç FETÖ örgütüne satılmış insanlarla birlikte Türkiye Cumhuriyetini işgale kalkışmış Türk milletini parçalamaya kalkışmıştır" şeklinde konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Aktepe de 15 Temmuz’da akıl almaz olaylar yaşandığını dile getirerek, "İnsanlarımızın hayatına gasp ediliyor. Güzelim cennet vatanımızın üzerinde Türkiye Cumhuriyetini ve demokrasimizi ortadan kaldırmak için sinsi ve hain planlar yapılıyor.Bütün bu yaşananlar karşısında bize düşen siyasi görüş ve düşünce farklılığı gözetmeden birlik beraberlik içinde birbirimize kenetlenerek ülkemizin bütünlüğü ve demokrasinin devamlığı konusunda yılmaz bekçiler olmaktır. Bizler Çanakkale ruhu ile köylüsüyle kentlisiyle hep birlikte kardeşlik ruhuyla hareket etmeyi 15 Temmuz’da da gösterdik. Halkın gücünün üzerinde hiç bir güç tanımıyoruz "dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Eren Kırış ise,"Milletimize dik durdukları için namuslarını çiğnetmedikleri için vatanlarını çapulculara bırakmadığı için şükranlarımı sunuyorum. Kalkışma süresince reisimizin, Cumhurbaşkanımızın yanında yer alan milletimizin birliği vatanımızın bölünmez bütünlüğüne inanan gecesini gündüzüne katan Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekası vatanın selameti için uğraş veren ve 15 Temmuz’dan beri demokrasi nöbetine katılan bütün kardeşlerime hemşehrilerime gönül dolusu teşekkürler sunuyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA