Genç İşadamları Derneği Başkanı Bora Tezel Açıklaması

Gaziantep Genç İşadamları Derneği Başkanı Bora Tezel gündeme ilişkin değerlendirmede bulunarak, "Şimdi sıra biz gençlerde" dedi.

Genç İşadamları Derneği Başkanı Bora Tezel Açıklaması
Türkiye’nin çok zorlu sınavları peş peşe başarı ile atlattığını vurgulayan Tezel, mesajında,“Demokrasisine, özgürlüğüne ve egemenliğine sahip çıkan bu halk aynı zamanda darbe girişiminden 2 gün sonra 9 milyar dolara yakın yabancı para birimi satıp, yabancı para mevduatını yüzde 5 oranında azaltarak ekonomisine de sahip çıktı. Bugün Türkiye’nin verdiği mücadele birden fazla kulvarda devam etmektedir. Bu başarının ve örnek duruşun arkasında başta kadim Türk Halkı olmak üzere el ele vermiş, farklılıklarını ve düşmanlıklarını bir tarafa koymuş siyasilerimiz ve çok değerli devlet adamlarımız bulunmaktadır. Bu duruşa herkes saygı duymalı ve Türk Milleti uygun adım, hızla yürümeye devam etmelidir” dedi.

1923 yılından bu yana bin bir türlü zorluğun üstesinden geldiğini vurgulayan Tezel, iş, her türlü badireyi atlatmış olan bu millet bu günden sonra da güçlü ve azimli bir şekilde zorluklarla başa çıkmaya devam edeceğini kaydetti.

Tezel, "Bu, güçlü Türkiye, ayakları yere basan demokrasi için her bir Türk’ün ödemesi gereken bir bedel olarak da düşünülebilir. Bizler her koşulda ileri gitmeye, önümüze bakmaya, dünya ile entegre olmaya ve demokrasimizin kalitesini arttırmaya devam etmeliyiz. Tüm dünyanın tanık olduğu gibi Türk halkı özgürlüğü ve temel değerleri için canı da dahil her türlü bedeli ödemeye hazırdır” diye konuştu.

Tezel, yeryüzündeki birçok ülkenin büyük bir yıkımla çıkacağı bu zorlu sınavdan güçlü Türkiye ekonomisi minimum hasarla kurtulduğunu belirtti.

Tezel, "Türkiye’de çarklar dönmeye, ekonomi üretmeye devam etmektedir. Dünya ekonomisinden her zaman daha güçlü büyüyen Türkiye, önümüzdeki yıllarda da bu trendini koruyacak ve bölgesinde parlayan bir yıldız olarak dikkat çekecektir. Tüm bu hedeflere ulaşılmasında en büyük görev biz gençlere, yeni nesile düşmektedir. Ülkemize olan inanç ve güvenimizle üretmeye, yatırım yapmaya, istihdam yaratmaya devam etmemiz ve çocuklarımız için aydınlık bir yarın bırakmamız gerekmektedir. Türkiye’nin hak ettiği yere gelmesi için şimdi sıra gençlerdedir. İkinci 500’de 30 şirketi ile temsil edilen, sıralamada 5. sırada yer alan, 500 firmanın üretimden satışlarının yüzde 5,8’ini tek başına karşılayan Gaziantep, Türkiye’nin önümüzdeki günlerde de itici gücü olmaya devam edecek, yoluna her zaman olduğundan daha da güçlü devam edecektir. Sağlam reformlar, kuvvetli ekonomi ve güçlü/kaliteli bir demokrasi ile taçlandırılacak güzel ülkemizin ve güzide şehrimizin tüm dünyanın gıpta ile izleyeceği bir noktaya gelmesi kaçınılmazdır. Yeter ki biz bugün olduğu gibi yarın da el ele ve yürek yüreğe verip Türkiye için çalışmaya, üretmeye devam edelim” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA