FETÖ'nün Darbe Girişimi Pakistanlı Parlamenterlere Anlatıldı

PakistanTürkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu toplantısında FETÖ'nün darbe girişimi anlatıldı.

Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, Pakistan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu toplantısında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini anlattı.

Girgin, toplantıda yaptığı konuşmada, Pakistan parlamentosunun her iki kanadının da 15 Temmuz darbe girişimini kınayan kararları kabul etmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Darbe girişiminin Türkiye'deki anayasal düzeni ortadan kaldırmayı hedeflediğini belirten Girgin, bunun Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki küçük bir grubun kalkışması olduğunu hatırlattı.

FETÖ'nün darbe girişiminde sadece meclisin saldırıya uğramadığını, aynı zamanda halkın da hedef alındığını vurgulayan Girgin, halkın sokağa dökülerek ülkenin anayasal düzeni koruduğunu anlattı.

Girgin, FETÖ'nün Pakistan'da da faaliyette bulunduğuna dikkati çekerek, bu örgütün sadece Türkiye için değil bulunduğu her ülke için tehdit olduğunun altını çizdi. Pakistan'daki FETÖ okullarına yönelik alınacak tedbirler üzerinde çalışıldığını belirten Girgin, bu süreçte bu okullarda okuyan Pakistanlı öğrencilerin mağdur edilmemesine özel gösterileceğini vurguladı.

Anadolu Ajansı'nın '15 Temmuz'da ne oldu? Adım Adım Darbe Girişimi Süreci' videosunun da gösterildiği toplantıda, Büyükelçi Girgin, darbe gecesine ait çeşitli fotoğraflarla Türk halkının darbeye karşı duruşundan övgüyle bahsetti.

Girgin, ayrıca Batı medyasının konuya 'taraflı' yaklaşımına ait görüntülü örnekler verdi.

Dostluk Grubu Başkanı Pervez Malik ise iki ülkenin kardeşçe ilişkilerine değinerek, 15 Temmuz gecesi demokrasi için savaş veren Türk halkına ve lider kadrosuna tebriklerini iletti.
Kaynak: AA