Fahri Kayahan Bulvarında Yenileme Çalışmaları Sürüyor

Malatya Büyükşehir Belediyesinin, Yeşilyurt yolu ile Çevre yolunu birleştiren 3 kilometre uzunluğundaki Fahri Kayahan Bulvarında sürdürdüğü değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmaları devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, altyapısı baştan aşağı yenilenen, yağmur suyu drenaj kanalları yapılan Fahri Kayahan Bulvarı'nda Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından üst yapı çalışmaları büyük oranda tamamlandı.

Bulvarı ortadan ikiye ayıracak olan kanal projesi inşaatının ise yarısı bitti. 4 metre genişliğinde 80 santim derinliğinde kademeli bir proje yapan büyükşehir, kanalın her iki yanına 1.5 metre genişliğinde kaldırım yapacak.

Büyükşehir Belediyesi, üst yapı çalışmaları kapsamında yolun her iki yanında 2 geliş 2 gidiş olmak üzere 4 şeritli araç yolu, yolun her 2 tarafından 2 metre genişliğinde cep otoparklar, 1'er metre genişliğinde aydınlatma ve ağaç aksları, 2 metre genişliğinde bisiklet yolları, 2 metre genişliğinde kaldırımların büyük bölümünü tamamladı.

Tecde yolunda da düzenlemeler yapan Büyükşehir Belediyesi, Fahri Kayahan Bulvarına çıkan bazı cadde ve sokaklarda da düzenleme çalışmaları yaparak, yolları ulaşıma ve vatandaşların hizmetine geçiriyor.

Kaynak: AA