Darendeli Vatandaşlar Nöbeti Bırakmıyor

15 Temmuz FETÖ darbe girişimine karşı çıkan Darendelilerin demokrasi nöbeti devam ediyor.

Darendeli Vatandaşlar Nöbeti Bırakmıyor
Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın demokrasi nöbetlerinin çarşamba gününe kadar devam etmesi çağrısı üzerine vatandaşlar, meydanlara akın etti. Darende Belediyesinin organizesi ile Hacı Hasan Akyol Çarşısı içerisinde bulunan Demokrasi Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, şehitler için dualar okudu. İlçe Müftülüğü tarafından görevlendirilen imamlar tarafından dualarla devam eden demokrasi nöbetinde Darendeliler tekbirler getirdi. Daha sonra Hacı Hasan Akyol Çarşısı Demokrasi Meydanı’ndan başlayan yürüyüş Somuncubaba Bulvarı’na kadar devam etti.

Yürüyüşe Darende İlçe Kaymakamı Ali Türk, Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve Darendeli vatandaşlar katıldı.

HAFIZLARDAN DEMOKRASİ NÖBETİNE DESTEK

Öte yandan Hulusi Efendi Vakfı tarafından ihtiyaçları karşılanan Hulusi Efendi Erkek Yatılı Öğrenci Yurdu’nda eğitim gören 40’a yakın hafız, demokrasi nöbetine bayrakları ile katılarak, hatim indirip dua etti. İlahi, şiir, naat ve marşların söylendiği gecede, demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara Hulusi Efendi Vakfı tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Kaynak: İHA