CHP Bursa Milletvekili İrgil Açıklaması

'(KHK ile kapatılan üniversiteler) Öğrencilerimiz bir taraftan eğitim süreçlerini düşünürken, diğer taraftan da aklanmanın derdine düştüler'.

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan bazı üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin durumuna ilişken, 'Öğrencilerimiz bir taraftan eğitim süreçlerini düşünürken, diğer taraftan da aklanmanın derdine düştüler.' dedi.

İrgil, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, KHK doğrultusunda kapatılan üniversitelerde eğitimleri devam eden 65 bin öğrenci ile aileleri ve bu üniversitelerdeki akademisyenlerin mağdur olduğunu öne sürdü.

Söz konusu üniversitelerin kapatılmasıyla öğrencilerin de yaftalandığını iddia eden İrgil, 'Öğrencilerimiz bir taraftan eğitim süreçlerini düşünürken, diğer taraftan da aklanmanın derdine düştüler. YÖK ilk kararında öğrencilerin kendi şehirlerindeki garantör üniversitelerde devam etmesini istemişti ama şimdi öğrencilerden puanının yettiği şehirlerdeki üniversitelere gitmesini istiyor. Mağduriyet de tam bu noktada başladı. Bu insanların hiçbir suçu yokken, darbe girişimcilerinin mağduru yapılması asla kabul edilemez.' diye konuştu.

Kapatılan üniversiteleri devletin kurduğunu ve TBMM çatısı altından bu okulların kurulmasının kararının çıktığını vurgulayan İrgil, şunları söyledi:

'Öğrenciler ve aileleri alınan bu kararla ciddi haksızlığa uğruyorlar. Son kararname ile bu üniversitelerin mallarına, mülklerine el koyuyorsunuz ama insanlarına 'ne haliniz varsa görün' diyorsunuz ki bu kabul edilemez. Bu insanları devletin mutlaka duyması gerekir. Bu üniversiteleri siz açtıysanız insanlara da 'bu üniversiteleri neden tercih ettin' diyemezsiniz. Garantör üniversiteler de bu çocukları yüz üstü bıraktı ve bu öğrencileri istemiyor. Bu yanlıştan kısa sürede dönülmesi gerekir.'

- 'Kapatmamız gereken ilk yer İncirlik Üssü'dür'

Toplantıya katılan ve İrgil'den sonra söz alan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem de hükümetin, devlet içerisinde yapılanan her türlü faaliyetle mücadelesini desteklediklerini belirterek, 'Belki konsept dışı ama şunu ifade etmek gerekirse üniversiteler kapatılmış 'evet', kışlalar kapatılmış 'evet', ama gerçekten darbecilerle mücadele edeceksek, kapatmamız gereken ilk yer İncirlik Üssü'dür' diye konuştu.
Kaynak: AA