Ayvalık'ta 'Laik, Demokratik Ve Tam Bağımsız Türkiye' Mitingi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen; Laik, Demokratik ve Tam Bağımsız Türkiye Mitingi’ne binlerce vatandaş katıldı.

Ayvalık'ta 'Laik, Demokratik Ve Tam Bağımsız Türkiye' Mitingi
Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker’in ev sahipliğinde gerçekleşen mitingte; Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, CHP Meclis Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Ankara Milletvekili Şanal Sarıhan, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, CHP’nin geçtiğimiz yıllardaki seçim şarkısı olarak kullanılan ve Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatan ‘Sarı Saçlım Mavi Gözlüm’ adlı eserin bestecisi eski CHP Milletvekili Faruk Demir, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Ayvalık çevresindeki il ve ilçelerin CHP Teşkilat Başkanları, partililer ve binlerce vatandaş hazır bulundu.

Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı’nın yanı sıra bazı daire amirlerinin kısa bir süreliğine gelip katıldığı ve 15 Temmuz’da Fetö tarafından kalkışılan darbe girişimine karşı atılan sloganların yanı sıra, ‘Türkiye Laiktir Laik Kalacak’, ‘Tam Bağımsız Türkiye’ gibi pankartların açıldığı mitingte, Türk Bayraklarının dışında hiçbir parti flamasının bulunmadığı gözlendi.

Mitingte konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de, Fetö’nün Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı gelmeye çalıştığını ifade ederek, “Şu an burada milletvekillerimiz var. Ben onlara ve onların tüm arkadaşlarına teşekkür etmek istiyorum. Çünkü onlar, 15 Temmuz’da ‘Gazi Meclis’ bombalanırken hiçbiri Meclisi terk etmedi. Türk Milleti olarak bizlerin bu darbe girişiminden önemli dersler çıkarmamız lazım. Halen daha bu tehlikeler bitmiş değil. Eğer; laiklikten ve demokrasiden vazgeçersek, Fetö gibi örgütler içimizde var olmaya devam edecektir. Bu yüzden de bu ülkede yaşayan herkes; Mustafa Kemal’in ışığında ve Türk Bayrağının altında toplanmak zorundadır” dedi.

Kaynak: İHA