Adana'dan Kısa Kısa

Türk Eğitim Vakfı davetlisi olarak Adana'ya gelen yabancı uyruklu öğrenciler, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti.

Makam odasında gerçekleşen ziyarette Belediye Başkanı Sözlü, Adana'yı çok sevdiklerini belirten öğrencilere ülkelerine döndüklerinde kentten bahsetmelerini ve kentin tanıtımına katkıda bulunmalarını söyledi.

Sözlü, öğrencilerden ülkeleri hakkında bilgi aldı.

- Aşırı sıcaklara dikkat

Adana Halk Sağlığı Müdürlüğü, vatandaşların aşırı sıcaklara karşı dikkatli olması gerektiğini bildirdi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, aşırı sıcakların çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getirdiği ve yaşlılar, bebekler ile kronik hastalığı olanların tedbirli olması gerektiğinin vurgusu yapıldı.

Mesajda, şunlara yer verildi:

'Şişmanlık, herhangi bir hastalığa bağlı yüksek ateş, aşırı sıvı kaybı, kalp hastalığı, ruh ve sinir hastalığı, alkol ve uyuşturucu madde kullanımı ile tansiyon düşürücüler, idrar söktürücülerin kullanımı da sıcak havalarda terlemeyi etkileyen diğer faktörlerdendir. Bu gibi durumlarda yükselen vücut ısısı beyin ve diğer hayati organlarda hasara yol açabilir. Aşırı sıcaklardan en çok etkilenen gruplar arasında yalnız yaşayan 65 yaş ve üzerindeki yaşlılar, dört yaşından küçük çocuklar, bakıma ihtiyacı olanlar, hamileler yer almaktadır. Bu kişilerin günün en sıcak saatlerinde dışarı çıkmaması gerekmektedir.'

- Demokrasi şehitleri için mevlit okutuldu

Saimbeyli ilçesinde demokrasi şehitleri için mevlit okutuldu.

Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini önlemeye çalışırken şehit olan güvenlik güçleri ve sivil halk için Kur'an'ı Kerim okutup lokma hayrında bulunduklarını söyledi.

Belediye Başkanı Gökçe, Türk milletinin, benzer kirli girişimlerde bulunmak isteyeceklere karşı net bir mesaj verdiğini anlattı.

- Sağlık Sen'den demokrasi nöbeti

Sağlık Sen Adana İl Temsilciliği üyeleri, Uğur Mumcu Meydanı'nda demokrasi nöbetini tutmaya devam etti.

Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Recep Kurum, yaptığı açıklamada, ordunun içerisine yuvalanmış bir grup hainin demokrasiye, milli iradeye ve bu iradenin seçtiği meclise, hükümete, cumhurbaşkanına karşı alçakça bir darbe girişiminde bulunulduğunu ve bunu şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Kaynak: AA