14. Uluslararası Açık Satranç Turnuvası'na Doğru

Edirne'nin Keşan ilçesinde düzenlenecek turnuvaya ulusal ve uluslararası çok sayıda sporcunun katılması bekleniyor.

Türkiye Satranç Federasyonu, Keşan Belediyesi ve Edirne Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü organizasyonuyla Keşan ilçesinde 14. Uluslararası Açık Satranç Turnuvası düzenlenecek.

Keşan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 14-19 Ağustos tarihlerindeki turnuvanın Atatürk Spor Salonu'nda yapılacağı belirtildi.

Turnuvaya kayıt işlemlerinin başladığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Türk sporcular 12 Ağustos Cuma saat 19.00'a kadar 'https://kesanopen.tsf.org.tr' adresinden turnuvaya kayıt yaptırabilecek. Yabancı sporcular, katılım taleplerini mail yoluyla iletebilecek. Turnuvaya katılım payı olan 60 lirayı, organizasyon tarafından davet edilen sporcular, engelli sporcular ve Keşan'da ikamet eden sporcular ödemeyecek. Turnuvada dereceye gireceklere para ödülü verilecek. Birinci ve ilk üçün yası sıra, en iyi Türk sporcu, en iyi kadın sporcu, en iyi 16 yaş altı sporcular, en iyi 12 yaş altı sporcular, en iyi 9 yaş altı sporcular, emektar sporcu ve en küçük sporcu ödülü verilecek. Bu kategoriler sıralamasına göre turnuvada toplamda 25 bin lira ödül verilmiş olacak. Ayrıca birinciye kupa, ilk üçe giren sporculara ise madalya da verilecek.'

Kaynak: AA