Silifke'de 55 Kişiye Evde Bakım Hizmeti

Silifke Belediyesi, ilçe genelinde ikamet eden yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlar için ‘Evde Bakım Hizmeti’ni başlattı. Proje kapsamında ihtiyaç sahiplerinin evleri periyodik olarak ziyaret edilerek, kişisel bakımdan, ev temizliğine; su, elektrik bakım, boya ve tamirat işlerine kadar geniş bir yelpazede hizmet sunuyor.

Silifke'de 55 Kişiye Evde Bakım Hizmeti
Silifke Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından projelendirilen ‘Evde Bakım Hizmeti’ ilçede saha elemanları tarafından geniş bir araştırmanın sonucunda oluşturuldu. Öncelikle ihtiyaç sahipleri, 65 yaş üstü, kendi başına hareket edemeyen yaşlı ve engelli vatandaşlar hane hane dolaşılarak belirlendi. Hizmet verilenler arasında ailesiyle birlikte yaşayan fakat yataktan kalkamayan vatandaşlara da saç ve sakal tıraşı hizmeti veriliyor.

Müdürlük bünyesinde çalışan kadın ve erkek temizlik hizmeti görevlisi, bir tesisatçı ve koordinatörden oluşan ekip, belirlenen evlere randevu yöntemiyle ziyaretlerde bulunuyor.

Çalışma kapsamında ekipler, ziyaret edilen ihtiyaç sahibiyle sohbet ediyor, evde kontroller yaparak eksikler belirleniyor. Ekipler tespit edilen ihtiyaçlar doğrultusunda, hane sahibine kişisel bakım hizmetleri, ev bakım hizmeti, ev temizliği hizmeti veriyor. Gerektiğinde halılar özel robotlarla yıkanıyor, bozuk prizler tamir ediliyor, camlar siliniyor, ihtiyaç halinde bulaşıkları yıkanıyor.

Evde bakım hizmeti yeni başlamasına rağmen, 55 ihtiyaç sahibi bu hizmetten faydalandı. Haneler aylık ya da ihtiyaç halinde 10-15 günlük periyotlar halinde ziyaret ediliyor. Bu hizmetten yararlanmak isteyen ve kriterlere uyan kişiler, Silifke Belediyesi’nin 444 69 20 no’lu Çağrı Merkezi telefonunu arayarak kayıt olmaları halinde, hane incelemeleri yapılarak evde bakım hizmetinden yararlanabiliyorlar.
Kaynak: İHA