'Saraybosna'nın Kalbi' Ödülü Aktör De Niro'ya

Saraybosna Film Festivali'nde verilecek 'Saraybosna'nın Kalbi Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü bu yıl ABD'li sinema oyuncusu Robert De Niro'nun alacağı açıklandı.

22. Saraybosna Film Festivali kapsamında verilecek 'Saraybosna'nın Kalbi Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne bu yıl ABD'li aktör Robert De Niro layık görüldü.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, 12-20 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek festivalin organizatörleri, bu yılki 'Saraybosna'nın Kalbi Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü De Niro'nun alacağını açıkladı.

De Niro'ya, ödülünün festivalin açılış töreninde verileceği belirtilirken, festivalin açılışında ayrıca De Niro ile özdeşleşen filmlerden 1976 yapımı Taksi Sürücüsü'nün de gösterileceği bildirildi.

Saraybosna Film Festivali Müdürü Mirsad Purivatra, ödüle De Niro'nun layık bulunmasından büyük onur duyduğunu ifade ederek, 10 yıl önce tanıştığı De Niro'nun Saraybosna'ya gelecek olmasından dolayı da heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Saraybosna Film Festivali kapsamında daha önce de Angelina Jolie, Benicio Del Toro, Gael Garcia Bernal, Steve Buscemi, Atom Egoyan, Jafar Panahi, Mike Leigh, Bela Tarr ve Danis Tanovic gibi isimler de 'Saraybosna'nın Kalbi' ödülüne layık görülmüştü.
Kaynak: AA