Pazaryeri'nde Geleneksel 'Hayır Günü' Etkinliği

Pazaryeri ilçesinde bu yıl 13'üncüsü düzenlenen 'hayır günü' etkinliği yapıldı.

Bozcaarmut köyünde düzenlenen etkinlik, köy camisinde okunan mevlit ve dualarla başladı.

Katılımcılar daha sonra Eskişehir Yeşil Dünya Mehter Takımının eşliğinde etkinliğin yapılacağı alana kadar Türk bayraklarıyla kortej yürüyüşü yaptı.

Bilecik Valisi Süleyman Elban, etkinlikte yaptığı konuşmada, bu tür cemiyetlerin yaşanılan son olaylardan sonra bir arada olmanın, kenetlenmenin önemini daha da ortaya koyduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

'Bu tür etkinliklerin en önemli özelliği, çevre il ve ilçelerde yaşayan akraba, arkadaş ve dostların bir araya gelerek birbirleriyle hasret gidermesi. Özellikle de gençler, çocuklar, sıla-ı rahim yapmış oluyor. Bu sebeple köylerinden, köklerinden ve akrabalarından kopmamış oluyorlar. Dolayısıyla bu cemiyeti sıradan bir buluşma, basit bir organizasyon olarak lütfen algılamayın. Bunun çok önemli ve değerli olduğunu bilmenizi istiyorum.'

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir de ata topraklarında hemşehrileriyle birlikte olmaktan büyük gurur duyduğunu belirterek, cemiyetin birlik ve beraberlik adına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bozcaarmut Köy Muhtarı Yusuf Turhem de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınayarak, etkinliğin birlik, beraberlik ve akrabalık bağlarının daha çok kuvvetlenmesine vesile olamasını diledi.

Etkinliğe Pazaryeri Kaymakamı İbrahim Özdel, Garnizon Komutanı İlhan Canseven, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Bursa Büyükşehir Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, eski Bilecik milletvekili Fahrettin Poyraz ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çevre köylerin muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA