Okur Açıklaması Cemaat Ve Tarikatlar Devletten Elini Çekmeli

Ensar Vakfı geleneksel yaz pikniği Köyceğiz Ağla yaylasında yoğun bir katılım ile yapıldı. Pikniğe Eski Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, İlçe Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Dalaman ve Köyceğiz Müftüleri ile Sivil Toplum Kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Okur Açıklaması Cemaat Ve Tarikatlar Devletten Elini Çekmeli
Pikniğin açılışında konuşan Köyceğiz Ensar Vakfı Başkanı Elvan Mutlu, katılımcılara teşekkür etti. Mutlu, Cumhuriyet’in ilk yılından iki düşünür ve şairin yeni bir nesil yetiştirme hususundaki görüşlerini anlattı. Tevfik Fikret ve M. Akif Ersoy batıcı tutumuyla ve eğitim taraftarlığıyla ortaya çıkan Tevfik Fikret’in örnek olsun diye gönderdiği oğlu Haluk’un din değiştirip papaz olduğunu, M. Akif ise yerli milli tutumuyla asımın neslini ortaya koyduğunu ifade etti.

Ortaya çıkan son 15 Temmuz darbesinde Akif’in ne kadar haklı olduğunu belirten Mutlu, Ensar Vakfının da Asımın Neslinden yana olduğunu ifade etti.

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Cavit Okur konuşmasında, cemaat ve tarikatların devletten ellerini çekmelerini isteyerek, “Buradaki ağırlık İmam Hatip Lisesi mezunları ve mensuplarıdır. Bundan önceki yıllarda ısrarla söylemiştim, İmam Hatip mezunları ve mensuplarının tarikat ve cemaati olmaz. Böyle kuruluşlar paralel devletten önce paralel din üretiyorlar ve bugün gelinen nokta kaçınılmaz oluyor. Bütün cemaat ve tarikatlar devletten elini çekmeli. İnsanın ahlak edebi ve manevi gelişimi ile uğraşmalı. Her yerde belirttiğim gibi ben 1977’den bu yana bu paralel yapıyla mücadele ediyorum ve benimle muhabbet eden herkesi de bunlar hususunda uyarmışımdır. İmam Hatipler paralel yapıların panzehiridir. Ben 1971 Muhtırasını, 1980 ihtilalini ve 28 Şubat’ı yaşadım. 15 Temmuz terör eylemi kadar şerefsiz vatan haini, halkını ve meclisini bombalayan bir ihtilal girişimi görmedim. Biz kardeşliği bir cemaat ve tarikat kardeşliği değil, Allahın kitabındaki mümin kardeşliği olarak anlıyoruz. Paralel devlet ve paralel dincilere daima dikkat etmeliyiz” dedi.

Kaynak: İHA