Manisa'da Karantina Uygulaması

Demirci ilçesindeki 15 mahallede, büyükbaş hayvanlarda çiçek hastalığı tespit edilince karantina uygulamasına başlandı.

Manisa'nın Demirci ilçesindeki 15 mahallede büyükbaş hayvanlarda tespit edilen çiçek hastalığı nedeniyle, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünce karantina uygulamasına başlandı.

Demirci İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, hayvancılık yapılan Çandır ve Alaağaç mahallelerindeki hayvanlardan alınan kan örneklerinde çiçek hastalığının (Nodüler ekzantemi) tespit edildiği bildirildi. Bu nedenle mahalledeki hayvanlara çiçek hastalığı aşılaması yapılarak, bölgeye hayvan giriş ve çıkışının yasaklandığı belirtildi.

Karantina altına alınan bu iki mahalleye 3 kilometre uzaklıktaki Iklıkçı, Yarbasan, Boyacık, Çağıllar, Kerpiçlik, Küçükoba, Eskihisar, Esenyurt, Mezitler, Gömeçler, Ayvaalan, Durhasan, Marmaracık mahallelerinin de gözetim bölgesi olarak kararlaştırıldığı ve hayvan giriş çıkışının yasaklandığı kaydedildi.

Mahallelerde yapılan kontrollerde çiçek hastalığına yakalandığı tespit edilen 22 büyükbaş hayvanın kontrollü şekilde imha edildiği, 25 gün sonra hastalığın sönüşünün yapılacağı ve Kurban Bayramı'ndan önce buralara hayvan giriş çıkışına izin verilmesinin planlandığı ifade edildi.
Kaynak: AA