Körfez'de Hurdalık Alanda Çıkan Yangın Korkuttu

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bulunan bir hurdalıkta çıkan yangın bir anda büyüyünce, bitişiğindeki apartmanda yaşayan 4 kişilik aile korku dolu anlar yaşadı.

Körfez'de Hurdalık Alanda Çıkan Yangın Korkuttu
Yangın Körfez Tütünçiftlik Barbaros Mahallesi Asil Sokak üzerinde bulunan bir hurdalıkta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Asil Sokak üzerinde bulunan bir hurdalıkta belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alanda bulunan inşaat malzemelerinin bulunduğu kulübeye de sıçrayarak bir anda büyüyen alevler, yan tarafındaki apartmanı tehdit etmeye başladı.

Alev ve dumanlardan etkilenen apartman sakinleri bir kısmı kendi çabalarıyla çıkarken, bir kısmı da evlerinde mahsur kaldı. Alevlerin büyüdüğünü gören mahalleliler durumu itfaiye ekiplerine haber verdi.

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangında alevler arasında mahsur kalan 4 kişilik bir aile ise itfaiye aracından uzatılan merdivenle 2 ve 3. kattaki dairelerinden kurtarmak için çalışma başlattı. İtfaiye aracının sepetli merdiveni ile alevlerin tehdit ettiği apartmanın 2. katındaki aileye yönelen itfaiye ekipleri, ailenin uyarısı üzerine önce 3. katta bulunan bir M.N.İ. adlı bebek ile annesi N. ve babası Y.İ.’yi kurtararak güvenli alana indirdi.

Daha sonra kendi çabalarıyla apartmandan çıkan 4 kişilik aile ile itfaiye ekiplerince indirilen aile dumandan etkilendikleri için olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Büyük tehlike ve korku yaşayan apartman sakinleri ise yakınlarına sarılarak teselli oldu.

Çıkan yangında hurdalık kısmı tamamen yanarken, alevlerin sıçradığı apartmanda ise maddi hasar meydana geldi. Polis yangınla ilgili soruşturma başlattı.
Kaynak: İHA