Konya'dan 13 Firma Türkiye'nin İkinci 500 Listesine Girdi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) 2015 yılı araştırması sonuçlarına göre "Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" listesine Konya’dan 13 firma girdi.

Konya'dan 13 Firma Türkiye'nin İkinci 500 Listesine Girdi
Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, listeye giren Konyalı firmaları tebrik etti. Başkan Öztürk 2015 yılında listede 13 Konya firmasının yer bulduğunu ifade ederek, ikinci 500’de yer alan firmaların önümüzdeki dönemde kendilerine yeni hedefler koymaları ve ilk 500’ü hedeflemeleri gerektiğini söyledi.

Başkan Öztürk, "İlk 500’de olduğu gibi ikinci 500’de yer alan firmalarımız da şehrimizin gurur kaynağı olmuşlardır. İlk 500 firma açıklandığında ifade ettiğimiz gibi, Türkiye’nin ihracatını en hızlı yükselten şehirlerinden biri olan, işsizlik rakamları en düşük şehir olan Konya’nın ekonomik potansiyeli daha fazla sayıda büyük firma çıkaracak güce sahiptir. Diğer taraftan özel sektörün gücüyle büyüyen şehrimizin istenilen büyüklüğe ulaşabilmesi için Konya’dan daha fazla büyük marka firma çıkarmalıyız. Listeye giren firmalarımızı kutluyor gelecekte daha büyük hedeflerle şehrimizin gururu olacak atılımı göstermelerini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA