Gökçeler Barajı İle 47 Bin 400 Dekar Tarım Alanı Sulanacak

Gazipaşa ilçesinde Gökçeler Çayı üzerinde kurulacak Gökçeler Barajından alınacak su ile 47 bin 400 dekar tarım alanının sulanacağı bildirildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, Gökçeler Barajı ikmal inşaatı kapsamında baraj gövde dolgusu ve dolusavak kazısının tamamlandığını, topuk plağı üzerinde enjeksiyon işlerine devam edildiğini, dolusavak betonu, kademeli su alma yapısı kontrol binası ve mansap batardosu imalatına devam edildiğini kaydetti.

Gökçeler Barajı ikmal inşaatı işinin fiziki gerçekleşme seviyesinin yüzde 71 olduğunu belirten Coşkun, 'Gökçeler Barajından alınacak su ile 47 bin 400 dekar tarım alanının sulanması, 2,5 megavat kurulu gücünde hidroelektrik santrali ile 10,85 gigavatsaat/yıl enerji üretimi ve 10 yerleşim biriminin içme suyu ihtiyacının karşılanması amaçlanmaktadır. Proje tamamlandığında 2016 birim fiyatlarıyla 1 milyon 920 bin lira gelir artışı ve 5 bin 688 kişiye de istihdam alanı sağlanması hedeflenmektedir.' açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA