Geri Gönderme Merkezinde Sona Gelindi

Muğla’nın Ula ilçesinde yıllardır cezaevi olarak kullanılan ve Adalet Bakanlığınca kapatılan binanın geri gönderme merkezi olarak kullanımı için tadilat çalışması başlatılmıştı. Vali amir Çiçek merkezde incelemelerde bulundu.

Geri Gönderme Merkezinde Sona Gelindi
İnceleme esnasında Vali Amir Çiçek’e, Vali Yardımcısı ve YİKOB Başkanı Fethi Özdemir, Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan, Göç İdaresi Müdürü Recep Batu eşlik etti. Vali Çiçek, merkez hakkında Göç İdaresi Müdürü Recep Batu’dan bilgi aldı. Yasadışı yollarla Muğla’ya giriş yapan veya bir suça karışan yabancı uyruklu vatandaşların ülkelerine geri gönderilmek üzere toplanacağı Geri Gönderme Merkezi’nde, 100 kişi kapasiteli içerisinde banyo ve tuvaletin yer aldığı 5 koğuşun bulunduğunu belirten Batu, merkezde ayrıca çamaşırhane, yemekhane, idari hizmet bölümlerinin de yapıldığını söyledi.



Muğla’nın bulunduğu bölgeden dolayı Geri Gönderme Merkezi’ne acil ihtiyacı olduğunu söyleyen Vali Çiçek, “Atıl olan bu binanın yerine ilimizin önemli bir ihtiyacı olan Geri Kabul Merkezi’nin yapılması için çok çalışıldı. Kamu için önemli kazanım. Çalışmalarda sona gelindi. Birkaç ay içerisinde açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

Kaynak: İHA